Pčelinji proizvodi > Pčelinji otrov

Reakcija na pcelinji otrov posle uboda

<< < (5/5)

darko savic djuka:
Drage kolege ipak moja greska hvala na ispravci,znaci sve troje ubadaju a ne ujedaju.lp

Robert Vinkler:
Koja kap propolisa ili alkoholnog octa na mjesto uboda se pokazalo efikasno kod uboda pčela a kod uboda osa malo krtorovine(krtičnjaka) razmekšati sa vodom i kao oblog staviti na mjesto uboda.Navodno je otrov ose kisel a pčele alkalan.Kod ugriza pauka(uglavnom djecu) dobro se pokazao oblog od komovače.To su moja iskustva do sada...

Ivica Dimitrijevic:
Evo i mog iskustva sa ujedima pčela.
Na početku mog pčelarenja ujedi na zglobovima ruku i nogu (nisam koristio zaštitnu opremu sem šešira-mreže) su bili bolni, sa oteklinama po nekoliko dana.
Oko očiju, čelo i vrat još gore. Boli i dobijem izobličeno lice ujutru. Naravno, najbolje je izvaditi žaoku što pre. Ja kasnije stavljam ladne obloge i obavezno popijem aerius 5 mg. On ublaži otoke. Kažu da je pčelinji otrov zdrav, videćemo...a do toda, može se malo istrpeti bol s obzirom na to što nam pčele pružaju.

Zoran Vučković:
Писао сам да сам добио доста убода у колена када сам скидао рој са стабла али су се места убода само благо надуле. Стављао сам хладне и облоге.
Јуче сам добио убод у надланицу и увече је шака почела да отиче. Прсти ко кромпирићи а оток је ишао и изнад зглоба два центиметра. Да је кренуо даље и ја бих кренуо ка хитној.
Данас добио убод у бутину и ништа. Ни оток ни свраб а ни бол није био велики.

Е сад једина разлика је што сам им јуче узео један рам хране а данас сам им проширивао кућу.

Slaviša Marinković:
Možda ni sve pčele koje ubadaju nisu podjednako čiste, ko zna...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju