Pčelinji proizvodi > Med
Sok od meda iz voštanih poklopčića
(1/1)
Anto Dankić:
ostalo mi je voštanih poklopčića iz proljetnog i bagremovog vrcanja u kojima je još uvijek bilo dosta meda kojeg nisam mogao izvaditi. Stavio sam sve skupa u plastičnu banjicu te zalio sa 15-ak litara vode (taman da prekrije smjesu) i ostavio preko noći, sutradan sve skupa dobro promješao te rukama iscjedio voštane poklopčiće u grude (kao od snjega) za pretapanje. U vodi koja je ostala bilo je jako puno zaostalog meda u koji sam dodao melisu i metvicu te ostavio da odstoji. Kada su biljke ispustile svoje aromatične sastojke procijedio kroz tkaninu te dobio sirup za sok, rashlađen - nema boljeg za ove sparne dane. :D
Esad Jusić:
--- Citat: Anto Dankić Jun 18, 2015, 16:09:15 ---ostalo mi je voštanih poklopčića iz proljetnog i bagremovog vrcanja u kojima je još uvijek bilo dosta meda kojeg nisam mogao izvaditi. Stavio sam sve skupa u plastičnu banjicu te zalio sa 15-ak litara vode (taman da prekrije smjesu) i ostavio preko noći, sutradan sve skupa dobro promješao te rukama iscjedio voštane poklopčiće u grude (kao od snjega) za pretapanje. U vodi koja je ostala bilo je jako puno zaostalog meda u koji sam dodao melisu i metvicu te ostavio da odstoji. Kada su biljke ispustile svoje aromatične sastojke procijedio kroz tkaninu te dobio sirup za sok, rashlađen - nema boljeg za ove sparne dane. :D
--- Kraj citata ---
Bravo, majstore.
Drugi put nemoj zaboraviti kunicu i koprivu, nećeš se pokajati, a i kantarion i glog su moji miljenici.
Pozdrav, svako dobro!
dusan lazic:
Ima samo jedna bolja varijanta: Poklopčiće potopiti u ljutu rakiju.
Posle 7-8 dana (dobro je promešati, kad god prođeš), rakija uzme na sebe sve"ono" najbolje. Posle tog vremena, kad poklopčići počnu da škripe u ruci - stvar je gotova! Procediš, dodaš novu količinu rakije (po ukusu) i ŽIVELI!
Navigacija
[0] Indeks poruka
Idi na punu verziju