Bolesti i lečenje pčela-Štetočine i borba protiv njih > Varoa

Varoa i testirani preparati za varou

<< < (2/25) > >>

zoran drpljanin:
Vladane,ja kao pocetnik koristim brstivar od samog starta,ubacio paketne rojeve pocetkom juna,i sada ova Vasa tvrdnja.Prosto mi deluje nemoguce da nakon toliko pozitivnih ocena dugogodisnjih pcelara sa ovog foruma brstivar kvalifikujete kao secernu vodicu......
 Svako dobro.....

Ranđić Vladan:
Postovani, u subotu sam stavio brstivar u kosnice, kontrolisao posle sat, dva, tri, uvece zatvorio kosnice zbog seobe i u nedelju oko 10 ujutru je sledeca situacija, kosnice koje imaju herba strip na letu ispod zatvorenog ceslja gomila varoe koju guraju vani, otvorim limove na 8 kosnica na kojima testiram brstivar i nista ne pronadjem. I ja sam zaprepascen rezultatom, zato sam i otvorio temu.

Ranđić Vladan:
Inace da napomenem imam skromno pcelarsko iskustvo, jos malo pa 25 godina pcelarenja

Ranđić Vladan:
U subotu slikam limove posle 7 dana bez ciscenja varoe sa njih, pa cete se uveriti i sami, ne pisem postove da bi naskodio nekom, naprotiv, da se izvuku pouke i koriste samo dobre stvari, da bi imali jake pcele one moraju biti pre svega zdrave.

zoran drpljanin:
Vladane,nisam ja uputio komentar da bi Vas uvredio, postujem dugogodisnje iskustvo. Citajuci temu o brstivaru,nije bilo negativnih komentara,naprotiv. Zahvaljujuci ljudima sa ovog foruma sam i poceo sa RV kosnicom i sredstvima koji je prate, moram primetiti da iskusnih pcelara koji sa njom dugo pcelare gotovo da i nema vise da nas usmeravaju, cak se i Vojo ne oglasava na sopstvenom forumu. Sta je razlog ne znam,nadam se da mi pocetnici nismo dosadni. Meni licno da nije Gorana i Nikole ko zna kojim smerom a mozda i razocarenjem bi otisli moji pokusaji da propcelarim ovim tipom kosnice.
 Mozda brstivar ima produzeni dejstvo u odnosu na herbu....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju