Alati i oprema za pčelarenje > Alpska košnica

Modifikacija Alpske kosnice

(1/2) > >>

Zoran Vidakovic:
Pozdrav svima..!

Juce je zapoceta izgradnja Alpske kosnice osmoramne,standardnim unutraznjim merama 300 x 300 sa izmenom na visinu nastavka od 150mm..
Za materijal je uzeta suva gradja od jabuke..  :) to mi je ostalo jos od pre 8 godina kad je izvadjena iz baste..
Nadam se da ce se izvuci za 2 nastavka za plodiste a ostatak od camovine..
Podnjaca ce biti redovna sa letom i antivaroznom zicom i ostala prateca oprema kao zbeg i krov..
Satonose ce biti dimenzije 320 x 35 x 10 standardne..i zica prohromska 3mm umesto donjih i bocnih letvica..

Dali poseduje nako od vas alpsku kosnicu u pcelinjaku..?

Dragan Petrovic 34:
Pravio sam nesto slicno tvojoj samo je meni nastavak 160mm a ram je 150mm.
Isto osmoramna kvadratna.
Ova sto je ostala citava,sada je zahvatila dva nastavka.

Zoran Vučković:
Ja planiram da pravim nešto slično sa unutrašnjim merama od 300x300mm. Visina nastavaka će biti od 150 i 180 jer takve dve daske imam. Čak sad mislim i da napravim falc (ako se to tako kaže) od 10x10mm pa neka stoji tako. U prvo vreme će u takvim koš nicama pčele da žive po principima japanskih košnica odnosno da prave sam prirodno saće. Kasnije mogu da ubacim ramove....
Za sada je sve u fazi ideja... na korak do realizacije....

Nenad Tucakov:

--- Citat ---Visina nastavaka će biti od 150 i 180 jer takve dve daske imam.
--- Kraj citata ---
Živeo Langstrot!!!  :) :D ;D :P

zoran drpljanin:
Rodna i Eko Voja sa svim svojim kombinacijama i odlicnim rasenjima, daju skoro sve sto pokusavamo sa raznim modifikacijama od prinosa do sortnog meda... Treba se samo usavrsavati i uciti od iskusnijih.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju