Pčelinji proizvodi > Med
Kremasti med
Blagoj Danev:
Dabi napravili kremasti med ne mora da bude od repice, mozes napraviti od svakog meda, najvazno je da med pocne da kristalise (dase malo zamuti)a ako vam se zuri mozete da u medu ubacite koju teglu vec kristalsani med a najbolje je ako imate kremasi med.
Ja to radim sa vocnog meda kod mene je jabuka, lepse je kad je med sveto pa i bolje izgleda beli krem.
Dosta ljudi ga uzimaju jer se ljepo maze na hleb i ne curi kao obicni med.
zoran drpljanin:
Kolega, moze li malo opsirnije o samoj pripremi, nacinu mesanja , rucno ili mikserom...
Blagoj Danev:
Izvini Zorane sta nisam ogovorio odmah . Ja radim ovako , uzmem burence od 50 kg sa cepom za punjenje,stavim 20 do 30kg med (kako sta sam reko vec malo zamucen koji je poceo da kristalise)uzmem bormasinui perku i mesam 10 minuta,sledeci dan pokupim penu sta je izasla na povrsinu izmesam jos 1 minut i natocim u teglicama (od 500gr)jer musterije vise vole kad su u malim teglama.
Da opet napomenem ja to radim sa cvetnog meda od jabuke.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju