Bolesti i lečenje pčela-Štetočine i borba protiv njih > Štetočine i borba protiv njih

Kuna

(1/2) > >>

Dusan Miletic:
Evo i ja sam iskusio napad kune, uvukla se gadura u tri kosnice. Na svu srecu stradalo je prazno sace u donjem nastavku,unistila je 6 ramova. Ali pcele,klube matica i hrana u drugom nastavku  su ostali netaknuti.
Kuna
Kuna
Na prvoj slici se vide tragovi od kandzi na sacu. Sa druge strane rama je zaklopljen med. Ostala je kuna kratkih rukava.

Dusan Miletic:
Napad se desio nocu , izmedju cetvrtka i petka navece. Morao sam da to sto pre saniram, i odjurio sam iz Beograda na pcelinjak u petak ujutro. Propustio sam sajam zbog kune. Kod mene su podnice takve da se zicani ulozak vadi, i kuna je bila uporna , verovatno je grebala kandzama po zici dok nije pomerila ulozak i uvukla se u kosnicu. Sada je to reseno,usravljen je rajber sa zadnje strane,sve podnice su obezbedjene. Inace kune u mom kraju prave stetu .Prosle godine su u mom selu sredile dvojici pcelara, 20 drustava, predsedniku pcelarskog udruzenja iz Boljevca su unistile 23 drustva.Sve te kosnice su zimovale na terenu, u divljini. Ja sam se previse opustio ,  meni su u dvoristu, ali imao sam vise srece nego pameti.

Zoran Vučković:
Kažu lovci da kad bi kuna bila veličine mačke mogla bi čoveka da ubije koliko je krvoločna. Ja sam jednom bio prisutan kad je 'nahvatala' mladog zeku i mogu reći da je bilo strašno.
Sva sreća pa je zeka preživeo.....

sasa zivic:
Mene su napale prošle godine tj. zime...morao sam da se iselim!
Nikada nisam bio lovac niti sam pak ikada zaklao bilo kakvu životinju niti ubio (čak ni u saobraćaju) ali da sam imao priliku da je uhvatim u neku od zamki koje sam im postavljao... jao majko moja...pretvorio bi se u "tasmanijskog đavola"...

slavisa pavlovic:
ima li kakvo resenje za ovu napast, izgleda je i meni pocela dolaziti na pcelinjak,kontrolne ploce na podnicama u 2 kosnice izvucene i izgrizen sav donji dio podnice ali nije uspjela uci,kazu kad jednom dodje dok je ne ubijes ne odustaje..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju