Zakonski propisi > Zakonska regulativa o pčelarstvu u ostalim zemljama sveta

Codex Alimentarius

(1/2) > >>

Petar Lukic:
Dragi forumasi pre dva tri dana sam dobio ovaj mail koji deluje malo uznemiravajuci.

ЈАВНО УПОЗОРЕЊЕ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ
>>
>> Упозоравамо грађане Србије да су се на нашем тржишту појавили прехрамбени производи опасни по живот и здравље обележени знаком пирамиде и именом Codex Alimentarius.
>>
>> Наведени производи су се појавили на тржишту Србије незаконито, јер геноцидни Codex Alimentarius у Србији није усвојен, није ,,усклађен”, нити може бити, јер су одредбе Codex Alimentarius-а у супротности са Ротердамском и Копенхашком конвенцијом, чија је Србија потписница и које имају већу снагу од било ког закона.
>>
>> Било какво мењање или ,,усклађивање” закона да би се Codex Alimentarius почео примењивати у Србији је неприхватљиво док је Србија потписник наведених конвенција.
>>
>> Codex Alimentarius садржи обавезујуће одредбе о коришћењу вештачког говеђег хормона раста и антибиотика у свим врстама меса намењених људској исхрани, што ће мати несагледиве последице по здравље садашњих и будућих генерација. Све врсте прехрамбених намирница се по одредбама Codex Alimentarius-а морају зрачити да би дуже трајале, а не постоје безбедне дозе рачења за људско здравље. У пољопривредној производњи Codex Alimentarius обавезује употребу једино генетски модификованог семена, а од 12 забрањених хербицида као најопаснијих хемијских средстава за заштиту пољопривредних производа, Codex Alimentarius на листу дозвољених једињења враћа седам, као ДДТ, линдан, малатион и друге отрове. Званичне препоруке Codex Alimentarius-а су смањиле минималне количине хранљивих материја у људској исхрани, тако да ће се у земљама које прихвате Codex Alimentarius, витамини, лековите траве (чајеви), корисни минерали бити забрањени у слободној продаји.
>>
>> Аутори Codex Alimentarius-а су приликом састављања одредби планирали смрт три милијарде људи, једну милијарду од непосредне примене одредби Codex Alimentarius-а, а две милијарде од последица потхранјености и немогућности лечења, а све у циљу смањења људске популације на за њих прихватљиву једну милијарду.
>>
>> Codex Alimentarius је наставак нацистичке филозофије кога је осмислио Fritz De Meer, директор фармацеутске компаније I.G.Farben (данас Novartis) која је производила Циклон Б за гасне коморе у конц логорима током Другог светског рата. Због тога је у Ниирнбергу 1945. године осуђен због злочина против човечности.
>>
>> Зато упозоравамо грађане Србије, уместо Владе Србије и ресорних министарстава која су увучена у коло геноцида над сопственим народом, НЕ КУПУЈТЕ НАМИРНИЦЕ СА ЗНАКОМ ПИРАМИДЕ УЗ КОЈИ СТОЈИ НАЗИВ CODEX ALIMENTARIUS, ЈЕР ТАЈ ЗНАК ПРЕДСТАВЉА НАДГРОБНИ СПОМЕНИК НАШЕМ ЗДРАВЉУ И БУДУЋНОСТИ.
>>
>> Обележене намирнице због штетних састојака у себи код корисника и потомака могу да изазову малигна обољења, стерилитет, шећерну болест, атрофију мозга, импотенцију и још 60 најтежих обољења.
>> Добро загледајте производе при куповини, бескрупулозни произвођачи су већ добили зелено светло од одговорних политичара и описани знак ставили на своје производе, као на паковања виршли у месарама ,,Матијевић”.
>> Бојкотујте те производе, заобилазите такве продавнице, а ако скину знак са производа и наставе са продајом отрова, судићемо им!
>>
>>
>> Директор
>>
>> Никола Алексић, с.р.
>>
>> ----- Kraj prosleđene poruke -----

Milic Vukic:
Nebi loše bilo da ovo prokomentariše neko ko o ovom ima informacija.
Pozdrav sima.

Mario Ratancic:
Poštovane kolege,

Probaću da budem kratak sa onim što je vezano za Codex Alimetarius Commission.

COC (Codex Alimetarius Commission) je zajedničko telo osnovano od strane FAO (OUN) i WTO
1963 godine u Rimu sa ciljem da razvije i ustanovi standarde praćenja proizvodnje
i kontrole hrane za potrebe FAO i WTO u međunarodnoj trgovini.

Mandat Kodeksa je zasnovan na međunarodnim standardima za praćenje kvaliteta hrane u cilju
zaštite potrošača i da obezbedi fer i korektnu praksu u međunarodnom trgovinskom lancu od proizvođača do potrošača.
Rad COC-a je zasnovan na međunarodnom uskladjivanju propisa i standarda na nivou vlada ili ne vladinih
organizacija za zaštitu potrošača.
Svaka država članica Međunarodne trgovačke organizacije (WTO) je u obavezi da prihvati i međunarodne standarde
o kvaliteti hrane, a kod nas, vezano za pčelarstvo, će to biti propisano Pravilnikom o pozitivnoj pčelarskoj praksi
usklađenim u odnosu na Codex Alimentarius.

Rad FAO i WTO u odnosu na kvalitet hrane je zasnovan na osnovna tri pravca:
1. prihvatanje naučnih preporuka od strane ekspertnih tela osnovanih od strane FAO i WTO,
2. razrada standarda kvaliteta hrane od strane CAC biće zasnovana na preporukama ekspertskih tela FAO i WTO,
3. stvaranje kapaciteta za jačanje sistema kontrole kvaliteta hrane od strane CAC-a.

Ako vam budu potrebni detalji, standardi koji su važeći i slično, mogu vam sve to postaviti ovde na forumu.
Za početak prilažem original međunarodnog standarda vezanog za med pa da sami prosudite ko je u pravu ili ne.

Što se tiče pravne strane međunarodnog prava, kolege pčelari koji su po struci pravnici mogu dati bolje
podrobno tumačenje međunarodnih obaveza potpisanih od strane Republike Srbije u OUN i
Medjunarodnoj organizaciji za poljoprivredu i hranu (FAO) kao i Medjunarodnoj trgovinskoj organizaciji (WTO).

S poštovanjem od
Maria


Uzastopna Poruka: Januar 17, 2011, 15:39:02Za kolege koji žele da se detaljnije upoznaju sa važećim propisima Codex Alimentarius-a
link je ovde:

http://www.codexalimentarius.net/web/standard_list.do?lang=en

Sa leve strane treba kliknuti mišem na kolonu i tada se može kompletan propis snimiti u originalu
na kompjuter u PDF formatu.

Puno pozdrava od
Maria

Drago Duronjic:
http://vimeo.com/18720200

Milic Vukic:
     Mario, ovde se nešto očigledno ne slaže. U upozorenju se ističe da se države inicijatori donošenja  Codex alimentariusa, izmedju ostalog, zalažu za propagiranje i priozvodnju genetski modifikovanih organizama, koji omogućavaju značajno povećanje prinosa, sa ciljem iskorenjivanja gladi na planeti.
     Naša zemlja, kao i neke druge u koje čini mi se spada i Rusija, zakonom o zabranjuju uvoz, promet i proizvodnju GEMO organizama u Srbiju, zbog opasnosti od štetnog uticaja na ljude i druge žive organizme, naročito po potomstvo.
    Jasno je meni da se malo preterano plaši narod, ali se ljudi drugačije neće ozbiljno pozabaviti ovim problemom. Poznato ti je da i u Srbiji poljoprivrednici i pored zabrane svake godine seju GEMO seme soje, zbog većih prinosa, rizikujući da ih stignu ozbiljne kazne.
    Pozdrav.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju