Ostale teme na forumu > Predstavite vaš pčelinjak

Ja, početnik - Aleksandar Savić

<< < (5/6) > >>

Rakovac Goran:Лепо за видети и прочитати.
За прву годину пчеларења мислим да си постигао сасвим довољно. Најважније да си се у потпуности оспособио и осамосталио у раду са пчелама и изради свега што ти је потребно. Знам неке који кубуре и после 3-4 године. Само напред , желим ти даљи напредак у пчеларењу и животу.

Aleksandar P Savić:
Interesantno je da u moj pčelinjak nije ušao niko osim mene. Nije pohvalno, ali ja nemam nikoga ko bi mi na bilo koji način pomogao osim preko foruma.
Moje zadovoljstvo je veće, pošto ja preko foruma ulazim u mnogo pčelinjaka, čitam, gledam i učim  ;)

slavoljub_simic:
zato Aleksandre pamet u glavi niko ti ne pomaže niko ne ulazi u tvoj pčelinjak isto kao kod mene, kada sam ostao bez kola a morao sam da idem kod pčela nema ni rodbine ni prijatelja koi imaju kola... plati taksi i idi. Zato sada kada se iscedio med tegla košta 1000 din za svakoga, nema poklon, osim ako je nekom za lek.pozdrav.

Aleksandar P Savić:
Zahvaljujući nesebičnom poklonu  Gorana Rakovca, u obliku "Timol Set" listića, započeo sam letnje-jesenju borbu protiv Varoe. Kao što mi je Rakovac napomenuo, većina pčela iz jedne košnice izašla je napolje i ne vraćaju se u košnicu. Nadam se da će sve biti u redu.

Aleksandar P Savić:
     Mилошћу Божјом, имао сам задовољство и част, да тргујем и дружим се, два поподнева са Гораном Раковцем у Великој Плани  :)
Горан је озбиљан пчелар и јако добар и комуникативан човек. Не мрзи га да одговара на гомилу питања. (Горане, ХВАЛА)
     Овако почиње моја прича: У суботу сам отерао десет РВ кошница са по једном наставком. Горан се фрапирао, како сам оволико кошница спаковао у VW UP! После кафе, кренули смо у паковање ројева, које смо телефонски договорили. Људи моји, то нису ројеви, то су већ формирана друштва, на по 6-8 рамова легла! Првих шест кошница, напаковали смо на пчелињаку у Великој Плани. Пошто смо Горан и ја скоро па пензионери, после паковања сваке кошнице, правили смо паузе (кисела вода/пиво).
     Следећа дестинација била је у Доњој Ливадици (око 5км од В.Плане), где се налази други (од три) Горанових пчелињака. Природа лепа, Велика Морава близу, сви услови за квалитетно пчеларење су ту. Једино су комарци правили проблеме док се не обуче пчеларска опрема. Овде смо напаковали још две кошнице, а затим смо прекинули посао због почетка мрака. Пчеле су постале мало више агресивне, а Горан не користи димилицу, већ посао обавља уз помоћ НозеВој-а. Паковање две кошнице оставили смо за сутра. Поневши две напаковане, вратили смо се у ВП, где смо седели и причали до 23.00 Причи никад краја.
Убацивши у ауто још 4 кошнице, упутих се у Рипањ. Кући је било рутинско вађење кошница из аута и паковање истих на већ припремљена постоља. Легох негде око 3.00 (пред зору)
     Јуче (недеља, 9.7.2023) око 18.00, ето мене поново у ВП. Сада већ знам пут до Горанове куће. Дочекује ме Горан са својом супругом, упознавање, као и обавеуна кафа. Горан је иначе напаковао две кошнице у Ливадици, да не губимо време око паковања. Одлазимо у Ливадицу, само повезујем кошнице, пакујем у ауто и назад у ВП. У Плани смо упаковали још две кошнице, које су биле припремљене јуче, као и неколико празних наставака, које ми је Горан несебично позајмио (увек неки недостатак амбалаже кад ти треба) По завршетку паковања, седели смо и разговарали о свему и свачему до 22.00, када сам кренуо кући. При доласку кући, брзински сам повадио кошнице, поскидао траке и отворио лета, и трк у кућу. Опет сам окаснио за спавање, али ми није жао.
     Да резимирам: Од Горана сам узео 10 ројева (ма какви ројеви - друштва)
У просеку, ројеви садрже 5-8 рамова легла, 2-3 рама хране, оплођену матицу припадајућу ројевима и понегде празне изграђене рамове, да би попунили места у наставку.
Цена... не бих наводио. Свако заинтересован треба да поприча са Гораном. Сваки договор, ако је разуман, Горан прихвата. За себе могу рећи да сам презадовољан квалитетом добијеног, као и ценом.
Горане, ХВАЛА на свему! Настављамо дружење  :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju