Pčelinja paša > Trenutne pašne (ne)prilike
Bagrem 2022. g.
Jovan Radulović:
Poštovane kolege, mislim da je vreme otvoriti ovu temu, jer nam se cvetanje bagrema bliži, pa bi bilo dobro da pratimo klimatkse (ne)prilike i da razmenjujemo informacije o cvetanju bagrema, kod koga, gde i kada je počeo sa puštanjem resa, kada je počeo sa cvetanjem, koja je n. m. itd.
Želim svima mednu godinu!
Srdačan pozdrav.
Rakovac Goran:
Браво Јоване. Тако се постаје прави пчелар. Усликај барем на младом и старом стаблу у Пожаревцу и Кучеву и са означеном надморском висином објави овде.
П.С.
У преговорима сам са Савом ветеринаром из Кучева да почетком јуна дотерам пчеле код њега у Церемошњу. Он ми то већ годинама нуди али ја нисам успевао да се организујем. Покушаћу ове године. Ако успем дружићемо се у Хомољу.
Поздрав.
Jovan Radulović:
Prvom prilikom (to će, najverovatnije, biti posle Vaskrsa) ću tako i uraditi, očekujem i od ostalih kolega sličan "poduhvat". ;D
Što se tiče mog kraja, cvetanje bagrema u Kučevu je nekih 7-10 dana kasnije u odnosu na cvetanje bagrema u Požarevcu, razlika je u nekih 150-200m n. v., mada u samom PO-u nema mnogo bagrema. Dobar kraj za bagremovu pašu je i potez od Požarevca ka Žabarima, tu ima mnogo bagrema.
P. S.
Nadam se da neću biti usamljen po pitanju držanja RV košnica u Homolju, radujem se druženju!
Rakovac Goran:
Управо читам упозорење РХМЗ о наранџастом метео аларму због јаких јутарњих мразева у свим крајевима Србије а нарочито у источним , централним и јужним деловима земље. Између осталог , каже се да ће бити мраза и до 2 метра висине. И у петак ујутро ведро и хладно са мразем.
Тако је било и у априлу прошле године и баш због тих касних мразева багрем је потпуно подбацио.
Била би велика штета да се то понови и ове године јер су друштва у супер развоју .
Jovan Radulović:
Колега Горане,
где сте нашли то упозерење? Управо чешљам сајт РХМЗ-а и не налазим га нигде?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju