Pčelarske manifestacije > Autorska predavanja članova foruma Košnice Voja
Предавање у Н. Бечеју: Пролећни развој и припреме за пашу уљане репице
(1/1)
Vojo Brstina:
У суботу 11. марта ове 2023 год на позив удружења пчелара Новог Бечеја одржао сам предавање на тему Пролени развој и припрема за пашу уљане репице.
Предавање је почело у 10 сати и трајало до око 12: 30 мин. или око 2 и по сата .
Предавање сам одржао са пуно посвећености датој теми, сасвим опуштено и са пуно љубави и поред тога што није било присутно много пчелара. Такву посећеност предавању сам и очекивао јер су из околних удружења закаснили да обавесте пчеларе о планираном предавању тако да је тек на моју интервенцију у петак навече на вибер групи удружења Нектар Ново Милошево објављено да ћу сутра ујутро у 10 сати држати предавање док СМС поруке уопште нису прослеђене пчеларима у том удружењу. Председник удружења рече ми да није ни видео поруку јер није гледао у телефон у поруке током недељу дана о тиме да ће бити одржано предавање а секретар рече да нема времена да обавештава пчеларе о предавању. :D Не смем да се љутим на моје драге пријатеље које сам ја упућивао у пчеларство и који пчеларе са Родном Војом, користећи Нозевој и технику рада коју сам им годинама представљао а који су сада руководиоци у поменутом удружењу пчелара у Новом Милошеву. :D
Такође пчелари Бечеја и њиховог удружења нису били обавештени да ћу одржати предавање јер је њихов председник ( неки Миле) :D сматрао да њихови млади пчелари не треба да се "трују" Родном Војом и упознају технику рада и било шта везано за ту технику рада. Наравно Родна Воја уопште није била тема предавања осим што је помињем увек током свог представљања као систем кошнице коју сам осмислио и објавио патенте о њој и мојим другим решењима.. :D Тако ми после предавања исприча човек из тог удружења, наравно све сам прихватио као нешто " сасвим нормално" . :D
Брзо је пролетело тих два сата и нешто као и време за пчеларска питања после чега сам пчеларима пожелео срећну и успешну сезону..
После предавања наставили смо пријатељско дружење са члановима удружења пчела Нови Бечеј у оближњем кафићу. :D
Поздрав драгим пријатељима...
Navigacija
[0] Indeks poruka
Idi na punu verziju