Pčelinji proizvodi > Matični mleč

Izrada kalupa za maticne pocetke

(1/3) > >>

zdravko.reljic:
Nisam nikad vadio maticnu mlijec ali sam vec 3 g o tome razmisljao i kad dodje sezona opet nista , e sad sam se zainteresovao i malo vise citao i od kolege pcelara dobio slike kako to on radi tj izradjuje kalupe za mat pocetke , ovo sto cu poslati tj slike je prva proba izlevanja mat pocetaka tj prvo grijanje voska u duplikatoru , ako bude kakvih savjeta ili kritika jedva cekam da vidim gdje sam pogrijesio ili dobro napravio . pozdrav ...

sirka pavel:
Kolega Zdravko,gledajući ovako na brzinu na slike nije mi baš jasno u vezi praktičnog izlivanja početka za matičnjake,pa bi te zamolio ako može malo više slika u postupku izlivanja.
Nisam baš siguran od čega su te šipke-štangle na koje si izlivao te početke matičnjaka.
Predpostavljam da si prvo zalio neke letvice sa voskom,pa zatim preko su početci,ali ti to možeš najbolje da objasniš.

Pozdrav svima.

Milic Vukic:
      Matični počeci su odlični bez i jedne primedbe . Naravno uz uslov da su dimenzije kalupa dobre u šta ne sumljam.
     Ovaj način može i za uzgoj matica, mada su matični počeci na kockicama koje se lepe na letvicu nešto podesniji zbog lakšeg odvajanja matičnjaka i kalemljenja na ram oplodnjaka.
     Pozdrav.

sava mitic:
Ovoj temi može da pomogne i ovaj kratki video prikaz. Dovoljno,da se iskoristi početna ideja da se nešto  slično napravi  za svoje potrebe.
Pozdrav iz ALeksinca

sirka pavel:
Izvinjavam se na predhodnom postu,nisam bio ispratio tekst na Spos- ovom forumu koji sam kasnije ispratio.

U prilogu postavljam pomenuti tekst:
http://spos.info/forum/index.php?topic=4836.0

Puno pozdrava svima.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju