Pčelinji proizvodi > Polen

Sakupljanje polena

<< < (4/21) > >>

Dragan Šošić:
Ivane, upiši u Google pretraživač: pollen trap. Imaš širok izbor, da ih tako nazovem "unutrašnjih" sakupljača polena.
Inače imaš i objavljen članak u Pčelaru sa fotografijama skupljača polena na ovoj stranici:
http://scc.digital.nb.rs/view/P-0505-1998&e=t&p=103

Kod ovakvih sakupljača polena sa velikom površinom koja omogućava skidanje polena je zanimljivo, da tada u Pčelaru nije napisano da je najbolji kod dvojnog pčelarenja. Meni je to bilo odmah logično. I kada otkucaš pollen trap i prebaci odmah na slike, videćeš da je na više mesta postavljen za sakupljanje polena kod gornjeg društva. To je logično, jer kod intezivnog sakupljanja polena društvo može oslabiti, ali se kasnije spaja sa donjim, ako za to postoji potreba.

Inače, još u jednom broju Pčelara je objavljen tekst o ovom skupljaču polena i mislim da ga baš zovu kanadski. Samo nisam našao taj tekst i u kojem je broju, pa ako ga neko nađe neka postavi link.


PS Obično link postavim u okviru teksta, npr: (Sakupljač polena), ali sam ovde postavio baš kao link, jer je to jedna finta koju sam "provalio" i na taj način se ne moraju listati stranice Pčelara u elektronskom obliku, već se u ovom linku samo upisuju odgovarajući brojevi i vrlo brzo se nađe traženi tekst. Možda je ovo već opštepoznato, ali će nekome koristiti.

sava mitic:
Kolega Šošiću

Evo i ovako se direktno ode na pravu internet adresu.

http://www.google.rs/search?q=pollen+trap&hl=sr&prmd=imvnsfd&source=lnms&tbm=isch&ei=sJDSTvmRCYjc4QSnnKC4Dg&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&sqi=2&ved=0CBAQ_AUoAQ&biw=812&bih=414

Pozdrav iz Aleksinca

Dragan Šošić:
Nisam mislio u obliku stranice (http...). Jednostavno se napiše pollen trap na pretraživač (vidi sliku).

stevanovic sveto:
Ovako izgleda moj hvatač za polen i sakupljanje polena na mom pčelinjaku. Hvatači su manji nego kod Dimitrija, ali meni su dovoljni. Pozdrav.

sava mitic:
O kej. Razumeo sam ja. Za one koje neće sami da pronadju, za njih je dodata http..
Pozdrav iz vetrovitog Aleksinca

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju