Košnice Voja > Eko Voja

Dupla EV

<< < (2/7) > >>

Marko Kek:
Zdravo, Branko  ;)

Ne, pumpicu nisam zagrijao. I nisam ga "sipao" u pumpicu nego "usisao" iz tegle.
Ako radiš optimalnom brzinom (vučeš po satonoši) onda ide odlično do kraja jednog doziranja.
Optimalna brzina je kada vučeš tako da vosak pod pritiskom stvara malu 'grbinu' iza pumpice.
Ramove sam zagrijao u rerni da bi se vosak dobro uhvatio za drvo (na oko 110°C oko 5 minuta). Kada sam podigao temperaturu rerne na 150°C vosak se doslovce upijao u drvo i nije valjalo.

Pozdrav svima.

Branko Obranovic:
Marko hvala na odgovoru.
Lp Branko

Marko Kek:
Zdravo, drugari.

Nekoliko fotografija duple EV na drugoj lokaciji u "brdima".
Prvi pregled dviju košnica nakon useljenja rojeva pre mesec dana.

Na drugoj su zalepile saće na stenu nastavka. Eto, učimo na vlastitim 'greškama'.

Pozdrav svima.

Branko Obranovic:
Marko, hvala za fotografije i komewntar.
Zanima me ako si pčelinja društva od rojeva do sada šta hranio ili so to izgradile samo iz medovite okoline tvog stojišta

Marko Kek:
Zdravo, Branko.

Bez hranjenja. Sve su sakupile same.
Nisam ih opšte obišao do sada a useljene su 31.5.2011 tako da neznam tačno za pašu ali ima puno cveća na livadi (još nije bilo košnje), šuma, koja lipa ... Nadmorska visina oko 500m.
Prvi roj bio je dosta mali a drugi  ....uhhhh. Pa i vidi se razlika u izgrađenom saću prvog društva (jedan nastavak nepuno izgrašen) i drugog (dva skoro sasvim izgrađena). Ovaj drugi ima verovatno već sada dovoljno meda za zimu. Ove godine sve ostaje njima.

P.S.
Nisu Stanetovi rojevi. Jedan iz okoline Trebnja, drugi Cerkno.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju