Zdravo svima,
hteo bih da cujem vase komentare, pro i kontra i mozda jos dodatka o prihrani koju ja spremam uvek pred Jesen.
Vodu zagrejem i dodam Secer i 10% svojeg livadsskog meda, ne kupljenog!. Sve to promesam.Zatim dodajem 7-vrsta cajeva (na kraju cu opisati kako spremam cajeve). Hajducka Trava, Kamilica, Rastavic, Koprivu, kora od Hrasta, cvet Maslacka i cvet Baldriana. Caj spremam na sledeci nacin: Biljke gledam da nadjem sam, i osusim ih na promaji. Vecinu imam u basti tako da mi trazenje malo olaksa.Svaki caj se priprema posebno, u posebnim teglama.
Na 100 litara prihrane dajem od svake susene Biljke po 3g.Hajducka trava, Kamilica, Maslacak i Baldrian su cvetni cajevi, i oni se prelivaju sa kljucavom vodom, naravno pojedinacno, i posle 15 minuta se procede i sastave.Kopriva, kora Hrasta i Rastavic se 5 minuta pojedinacno stave u hladnu vodu, i ondah se pojedinacno prokuvaju i ostave 10 minuta da povucu. Potom se procede i dodaju ostalim caju. Caja ispadne odprilike 1-2l.
Caj dodajem u prihranu od vode i secera.
Da li bih mozda moglo da se doda i genijalan Nozevoj u Caj, ili je mozda premnogo svega toga? Hvala u napred za odgovore.
Poz. Vlado