Хвала на брзом одговору.
Моје хранилице су на средини. Пих. Мораћу то у будућности мијењат јар када сам третирао, сваки пут би морао скидати фолију па поново враћат ...
Ако може још једно питање. Пошто је улаз у хранилицу на самој ивици наставка, да ли то повећава могућност грабежи обзиром да ће се мириси лакше ширити јер је отвор ближи самом саставу наставака? Уствари, да ли сте ви примјетили неку разлику приликом храњења да имате већих или истих проблема око грабежи или сличног?
Хвала!!!
I ja imam dve hranilice sa ulazom na sredini. To sam rešio na taj način što sam ispod ulaza u hranilicu isekao otvor na foliji, otprilike 3 sa 6 cm. Ali rešenje hranilice sa ulazom na sredini mi se ne sviđa, kasnije sam previo hranilice koje imaju ulaz na prednjoj strani.
Pošto sirup u hranilice sipam u kasnim popodnevnim satima nemam problema sa grabeži. Ako bi se sirup sipao u neko ranije vreme onda je svejedno gde je ulaz u hranilicu, još ako bi malo prosuli sirup okolo, bilo bi velike šanse za grabež. Meni je na nekoliko košnica žuna napravila rupe baš na sastavu nastavka i hranilice, ali te rupe obezbedim sunđerom pa tako nema bojazni od grabeži.
http://www.kosnicevoja.rs/forum/index.php?topic=808.0 Na ovom linku se može videti šteta od Žuna i detlića.
Nadam se da sam uspeo da ti objasnim. Pozdrav.