Pčelinja paša > Medonosno bilje

Madjarski bagrem

<< < (3/7) > >>

ivan lekovic:
Posle dugo traženja, pronašao sam odgovore. Mađarski roze bagrem se zove na mađarskom Robinia pseudoacacia 'Casque Rouge' - Rózsaszín virágú akác. Cvetasredinom moja pa sve do pola juna, i zato izbegne ovakve kiše. Ja sam ga našao u Segedin. Može se videti drvo na graničnom prelazu Horgoš, pre kontrolnog punkta sa naše strane. Juče su cvetni pupoljci bili dužine oko 5 cm. Ima ovog drveća i sa Mađarske strane graničnog prelaza, uz ogradu za skretanje za kamionski terminal.

ivan lekovic:
Grančice su mu roze boje kao i trnje, ima kratke dlačice po mladim granama. Imam i slike mojih sadnica. Raste 10 do 15 metara u visinu.Ako uspem postaviću i slike

Sinisa Mirovic:
Forma madjarskog bagrema koja je sterilna i razmnozava se samo korenovim reznicama ,a zove se "rectissima " reaste 25 u visinu daje pravo drvo ima i drugih koje se kaleme ali su skuplje sadnice koje za 24 god daju po 250m3 /haTakvih ima i u Ruminiji var.oltenica .Samo mi kao nebeski narod  ne radimo nista po pitanju selekcije i posumljavanju kvalitetnim sadnicama .

Ivan Stankovic:
Sinisa, moze li se negde nabaviti taj rumunski , a i ovaj madjarski u sadnicama ?

ivan lekovic:
Ovaj koji sam ja nabavio daje seme, mahuna ima po dve semenke, i iz njega niču novi, takođe roze bagremovi. Imaju ga po rasadnicima u Mađarskoj, ali su sadnice visine 2 m i koštaju od 6000 forinti pa do 13000,što je baš skupo. Evo jednog sajta sa dosta slika ovog bagrema https://tr.redsearch.org/images/6439576
Cvetni pupol i su mu roze boje i pomalo dlakavi. Ja imam nekih 6 sadnica visine oko 60 cm i to sam nabavio preko jednog čoveka, Mađara iz Subotice

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju