Pčelinja paša > Medonosno bilje

Madjarski bagrem

<< < (4/7) > >>

Zoran Djurdjevic:
U Valjevu ima jedno drvo bagrema sa roze cvetovima. Eno  bas je sada ucvetao kao i ovaj

Zoran Djurdjevic:
Ako je to to da cekamo mahune?
Jutros slikano.

Novković Željko:
Društvo moje u Zrenjaninu dosta ima tog bagrema. Sadili su ga po parkovima i uz nekolicinu puteva. Cvetao je pre standardnog belog. I posle ovih kisa i zahladjenja uporno stoji po krosnjama dok je beli koji je cvetao posle njega poceo da dobija braonkastu nijansu. Cvet mu je dosta krupniji od belog. Evo par slika koje sam u prolazu slikao.

https://imgur.com/g6vXfDS

https://imgur.com/7GhQyvn

Рајко Борић:

--- Citat: Sinisa Mirovic  Maj 07, 2019, 22:26:24 ---Forma madjarskog bagrema koja je sterilna i razmnozava se samo korenovim reznicama ,a zove se "rectissima " reaste 25 u visinu daje pravo drvo ima i drugih koje se kaleme ali su skuplje sadnice koje za 24 god daju po 250m3 /haTakvih ima i u Ruminiji var.oltenica .Samo mi kao nebeski narod  ne radimo nista po pitanju selekcije i posumljavanju kvalitetnim sadnicama .

--- Kraj citata ---
Помози, молим те још мало. Кад се на УСДА претраживачу упише Robinia и кликне GO изађе много подврста. Које су најбоље за пчеле? У смислу да цветају у време различито од белог багрема, да има више нектара итд.

Marko Brkic:
Znaci delices nam seme :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju