Zakonski propisi > Zakonska regulativa o pčelarstvu u Srbiji

Peticija za zabranu neonikotinoida u EU

(1/1)

Nikola Tasić:
Ovih dana se u EU rasprvlja o zabrani neonikotinoida koji su jedan od glavnih uzročnika CCD.
U Francuskoj je zabrana već pokazala rezultate.
I ako je zabrana za EU nadajmo se da će naši političari najzad da prepišu i neki pametan zakon.
Mislim da je svima ovde u interesu da potpišu peticiju to je samo minut vremena.


--- Citat ---Recent years have seen a steep and disturbing global decline in bee populations -- some bee species are already extinct and some US species are at just 4% of their previous numbers. Scientists have been scrambling for answers and now the European Food Safety Authority is saying that toxic chemicals called neonicotinoid pesticides could be responsible for the bee deaths. France, Italy, Slovenia and even Germany, where the main manufacturer Bayer is based, have banned one of these bee-killing pesticides. But Bayer continues to export its poison across the world.

Now the issue is coming to a boil. EU parliamentarians are stepping up their pressure on the European Commission and key governments to push new legislation to ban the deadly pesticides, and we can offer them the public support they need to counter the powerful pesticide lobby. Sign the urgent petition to Europe’s leaders, then forward this email widely:

http://www.avaaz.org/en/hours_to_save_the_bees/?bCsdEbb&v=21428
--- Kraj citata ---

stevanovic sveto:
Kolega Nikola, samo nam objasni kako se glasa. Pozdrav.

Dragan Petkovic:
Wow! 750.000 potpisnici u manje od 36 sati. Podijelite ovo sa svima - ajmo dosegnuti 2,5 milijuna prije sutrašnje ključnog sastanka

Dragi prijatelji,Pčele širom svijeta umiru off i europski nadzor hrane samo je rekao neki pesticidi su dio problema. Imamo 24 sata prije ključnih sastanaka - ajmo dobiti dva milijuna osoba roj spasiti pčele. Kliknite poduzeti hitnu akciju sada:

 
Tiho, na globalnoj razini, milijuni pčela umiru, prijeteći naše usjeve i hranu. No, u 24 sati Europska unija mogla premjestiti na zabranu najviše otrovnih pesticida, i utrti put za globalnu zabranu da bi spasio pčele od izumiranja.

Četiri zemlje EU su počele zabrane tih otrova, a neke pčelinje populacije već se oporavlja. Dan prije službenog europskog sigurnosti hrane watchdog izjavio je prvi put da neki pesticidi smrtno su šteti pčelama. Sada pravni stručnjaci i europski političari traže hitnu zabranu. No, Bayer i druge divovske pesticida proizvođači su lobiranje teško držati ih na tržištu. Ako ćemo graditi veliki roj javnog bijesa sada, možemo gurati Europsku komisiju staviti na naše zdravlje i naš okoliš prije dobiti malo.

Znamo naši glasovi računati! Prošle godine, naš 1.200.000 jaka peticija prisiljeni američkih vlasti za otvaranje formalne konzultacije o pesticidima - ako sada dolazimo do 2.000.000, možemo uvjeriti EU da biste dobili osloboditi od tih ludih otrova i utrti put za zabranu svijetu. Prijavite hitnu peticiju i poslati to za svakoga - Avaaz i vodeći Zastupnici će dostaviti našu poruku uoči ovotjednog ključnog sastanka u Bruxellesu:

http://www.avaaz.org/en/hours_to_save_the_bees_rb/?brhQUdb&v=21488

Pčele ne samo napraviti med, oni su od vitalnog značaja za život na zemlji, svake godine pollinating 90% biljaka i usjeva - s Procjenjuje $ 40bn vrijednosti i više od jedne trećine od opskrbe hranom u mnogim zemljama. Bez neposrednoj akciji spašavanja pčela, mnogi od naših omiljenih voća, povrća i orašastih plodova moglo nestati iz naše police.

Posljednjih godina su vidjeli strmi i uznemirujuće pad globalne populacije pčela - neke pčelinje vrste su već izumrle, a neki američki vrste su na samo 4% svojih prethodnih brojeva. Znanstvenici su remećenje za odgovore i sada Europska agencija za sigurnost hrane je rekao da otrovne kemikalije nazivaju neonicotinoid pesticida bi mogao biti odgovoran za pčelinjih smrti. Francuska, Italija, Slovenija, pa čak i Njemačka, gdje je glavni proizvođač Bayer temelji, zabranile su jedan od tih pčela-ubojstvo pesticida. No, Bayer i dalje izvoziti svoj otrov diljem svijeta.

Sada pitanje dolazi do čir. EU parlamentarci su pojačava svoju pritisak na Europsku komisiju i vlade ključnih gurnuti novi zakon o zabrani smrtonosnih pesticida, a mi možemo ponuditi im potporu javnosti koja im je potrebna kako bi se suprotstavilo snažan lobi pesticida. Potpišite peticiju za hitnu europskih lidera, zatim proslijedite ovaj email široko:

http://www.avaaz.org/en/hours_to_save_the_bees_rb/?brhQUdb&v=21488

Naš svijet je poprimila prijetnji ono što ga čini korisna, te da ono što ga ispunjava divljenjem. Avaaz zajednica dolazi zajedno braniti i - veliki ili mali. Bilo pobjede bitku da bi Međunarodno povjerenstvo za kitolov iz sankcioniranje ubojstvo ovih divova, ili štedi pčele, maleni stvorenja o kojima ovisi toliko, mi ćemo doći zajedno i stand up za svijet svi želimo.

S nadom,

Luis, Ari, Alice, Iain, Ricken, David, Alaphia, a Avaaz tim

IZVORI

Pesticidi predstavljati opasnost za pčele (European Voice)
http://www.europeanvoice.com/article/2013/january/pesticides-pose-danger-to-bees/76158.aspx

Hrana pesticidi su 'ubija naša pčela' - kaže zastupnik u Europskom parlamentu (Public Service Europe)


Smrt zvoniti za živčanih agenta pesticida u pokretu da spasi pčele (nezavisni)


Daj pčele priliku! (Zeleni Europski slobodni savez)
http://www.greens-efa.eu/give-bees-a-chance-9012.html

Studije kriv Bayer u pčela umrijeti-off (Christian Science Monitor)
http://www.csmonitor.com/Science/2012/0406/Studies-fault-Bayer-in-bee-die-off


Podrška Avaaz zajednice!
Mi smo u potpunosti financira iz donacija, a ne primaju novac od vlade ili korporacije. Naš posvećen tim osigurava čak i najmanji doprinosi ići dug put.


Sto se glasanja tice nista komplikovano- idite na postavljeni link i navesce vas na postupak o glasanju.Pozdrav

p.s. Smatram da je ovo prioritet i da podrska treba biti sto masovnija ali vidim i da je mnogima vaznija subvencija od 500 din po kosnici.Pcele se cuvaju u kosnici ili....?????

Nikola Tasić:

--- Citat: stevanovic sveto  Januar 30, 2013, 14:10:12 ---Kolega Nikola, samo nam objasni kako se glasa. Pozdrav.

--- Kraj citata ---

Izvinjavam se nije me bilo, pa samo napišeš tih par podataka koje traže: ime, imejl, odabereš državu iz menija, poštanski broj i klikneš send....

Dragan Petkovic:
Borba je u toku-saljite podrsku!!!


http://www.avaaz.org/en/bye_bye_bees_global/?brhQUdb&v=23058

Navigacija

[0] Indeks poruka

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju