Ostale teme na forumu > Predstavite vaš pčelinjak

Moj pocetnicki pcelinjak

<< < (2/45) > >>

Vojo Brstina:
Pripazi samo da pčele ne potroše medni venac.

Pozdrav iz Novog Miloševa...

Dejan Damnjanovic:

--- Citat: Vojo Brstina  Decembar 17, 2013, 22:14:25 ---Pripazi samo da pčele ne potroše medni venac.

Pozdrav iz Novog Miloševa...

--- Kraj citata ---
Mozda cu vec za vikend da ubacim pogace mada citajuci vase postove na drugom forumu znam da ste protivnik istih ali bolje i to nego da se kasnije kajem!

Dejan Damnjanovic:
Danas 9 stepeni pa iskoristi da odem na pcelinjak!Drustva zaposedaju 5-7 ulica ali me najvise zbunjuje sto su izasle na satonose a na jednoj tako su se uhvatile za poklopnu dasku da se ne veruje a medne kape nisu ni nacete!Ubacio pogace mada nisam imao potrebe!

Vojo Brstina:
Biće to sve dobro kolega Dejane.
Sada je važno da pčele u ovom toplom periodu ne pokrenu leglo.
Ako već imaju dosta hrane onda im pogača samo može biti od štete.
U toplom periodu pčele za nedelju dana mogu svu pogaču da prerade i više od pola da lageruju u prazne ćelije u zoni klubeta. Obično taj višak prerađene otvorene hrane koji nastaje iz dodate pogače bude pokretač legla u košnici.
Takođe i  sam najlon od pogače zadržava vlagu u gornjoj zoni iznad pčelinjeg klubeta i stvara dodatne uslove za pokretanje legla koje nam sada stvarno nije potrebno.
Ako malo jače zahladi u nerednom periodu, čak i kada pčele pokrenu leglo, sve dok ne othrane larve i dok ih ne poklope, mogu iste i da pojedu..

Sada je veoma važno da se košnice malo rashlade..

Pozdrav svima...

Dejan Damnjanovic:
Данас обишао пчелињак и мало ме забрињава што ми тек по нека излази кошница а видим код других масовно излећу а успут добио и успомену:-)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju