Ostale teme na forumu > Predstavite vaš pčelinjak

Pcelinjak Stanojevic

<< < (11/12) > >>

Vojo Brstina:

--- Citat: voja stanojevic  Februar 17, 2017, 07:47:28 ---                 Zorane, voce koje sam kupovao sam se trudio da sve budu autohtone sorte kojima nisu potrebni posebni hemiski tretmani.Ima tu nekih jabuka, krusaka, dunja, sljiva i jos kojecega.Te sljive za koje pitas mi je cica koji mi je dao rekao da se zovu Mudovace i da je to stara autohtona sorta. Inace sve sam to kupovao kod jednog cice pored Uba.Selo se zove Gunjevac i to je ustvari deo Uba,prakticno spojeno sa gradom.Ako te zanima pokusacu da ti obezbedim kontakt sa njim.

Pozdrav.

--- Kraj citata ---

И ја имам неке тургуњаче ( тако их овде у Банату зову). Исто се не прскају а одлична стара врста шљива...
Имењаче , какво је стање са пчелама, јеси ли и ове јесени радио оксалном киселином?

Поздрав драгим пријатељима...

voja stanojevic:
                               Dragi moj imenjace,
poruku koju si poslao na temi o mom pcelinjaku tek pre par dana sam video (sramota  da ne moze biti veca). Izgleda kao da sam ignorisao ali veruj mi da nije tako.
Na pcelinjak odlazim krajem marta-pocetkom aprila a prosle godine sam se vratio kuci tek u novembru. Dolazim kuci mesecno jedanput ili dvaputa na po par dana i
uglavnom slabo otvaram forum.Tamo na pcelinjaku nemam internet.
                               Dobar deo ove zime mi je racunar bio u kvaru a ja imao gomile drugih problema koje treba resavati.Sada sam kupio novi i naravno pokusacu da
se vise javljam i ucestvujem. Cinjenica je da temu o svom pcelinjaku najredje otvaram.
                               Bio sam na pcelinjako posle predhodnog zahladjenja i snega. Drustva su uglavnom u odlicnom stanju sem par izuzetaka.Jedna je bila slaba kada je radjena oksalna
tako da nije prezivela. Oksalnu nisam mogao ja da uradim zbog obaveza kod kuce te mi je uradio nas kolega Aca Lucic i moj brat Milutin koji je takodjer na ovom forumu.
Nju su obelezili kako bih je spojio sa nekom drugom i spasao ali dok sam ja dosao bilo je vec kasno.Ostale imaju dovoljno hrane, negde gde mi se cinilo da je potrebno da ih ujednacim dodao sam po neku pogacu.Uglavnom pet-sest komada. Za koji dan svakako moram otici do Uba u VET-stanicu da uzmem podatke iz registra tako da cu naravno pregledati ponovo i pcelinjak.
                               Sto se voca tice, uglavno sadin stare autohtone sorte.Nadam se da cemo se dogovoriti oko kalemljenja.

Pozdrav od imenjaka.

P.S. Pre smo se videli i dobro ispricali nego sto sam ja video tvoju poruku!!!

zoran drpljanin:
Stvarno bi mogao malo cesce da svracas majkane, prevashodno mislim na savete u drugim temama, ne zbog mene, cujemo se redovno i pitam sta mi nije jasno, ali zbog pocetnika, koji tek krecu ili treba da krenu sa ovim tipom kosnice..

zoran drpljanin:
Majkane, znam da radis po Belcicu, ja ga radim na svim Poloskama, cak i dvomaticnim i sto se toga tice , nema boljeg nacina pcelarenja Poloskom.Ove sezone sam slozio jednu RV po Belcicu, ali izvornom sa plodistem na vrhu, ti ga radis malo drugacije ali princip je isti.Kada krene bagrem, postavljam mrezu ispod tog treceg nastavka i otvaram leto, izletnice ce otici na ono leto na podnjaci , gde su i navikle i puniti da dva donja medista.

Milos Obradovic:
Evo drugari da se i ja javim i kszem da isto planiram da na plodiste postavim mrezu sa letom a podnjacu zarotiram i postavim leto sa strane i usmerim pcele u mediste pa videcemo sta ce biti

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju