Ostale teme na forumu > Predstavite vaš pčelinjak

Пчелињак Пешић

(1/19) > >>

Nebojša Pešić:
Свим колегама са форума желим сретну и медну 2017 годину и срећан Божић.
Представљам вам са закашњењем мој пчелињак у развоју. Почео сам са 8 ројева у нуклеусима Родна Воја током маја и јуна месеца 2015 године, који су успешно развијени и зазимљени. У току 2016 године, успео сам да одгојим још 9 нових ројева (у једном слабом друштву сам и заменио матицу). Уз препоруке Воје Брстине и других чланова са овог форума успео сам да развијем нова друштва до сунцокретове паше. Није баш све било идеално у том развоју, у односу на текстове у форуму што ме је збуњивало, док нисам прочитао и да су други имали сличне проблеме, на шта су највише утицале временске неприлике односно честе кише. Све је то утицало на јачину друштава и унос нектара. Ипак било је нешто меда за врцање за сопствене потребе.
Током летњих месеци у кошницама сам стављао Брстивар на трулекс тракама, а средином августа сам убацио по један штапић Херба стрипса. Опадање варое се кретало у подношљивом броју. Одрадио сам и третман оксалном киселином дана 03.12.2016.г. на температури између 5 и 7 степени. Опадање варое је било наредних седам дана од 5 до 12 комада по кошници(по прегледу).
Кошнице се налазе у Качареву на плацу куће која је на крају насеља у чијој близину је необрађена ливада површине око 10 хектара а свугде около су њиве.
Планирам да ове 2017 године увећам пчелињак до 25 заједница, што изискује набавку нових кошница, сатних основа и осталог прибора. У прилогу су фотографије кошница настале средином октобра месеца.

Nebojša Pešić:
Ево још неколико фотографија

Nenad Tucakov:
Eeee kolega i komšija, ovo sve izgleda perfektno.
Neka je i tebi medna 2017. i sve najbolje.

Христос се роди!

Nebojša Pešić:
Ваистину се роди, срећан Божић желим твојој породици.
Хвала на комплименту за пчелињак. Твој пчелињак ће ове године бити формиран и бити леп.
Једва чекам да сарађујемо, међусобно се дружимо и испомажемо. Поздрав !

Vojo Brstina:
Христос се роди Пријатељу Небојша!
Нека ти ова година буде успешна, да да Бог да прошириш пчелињак а теби и твојој породици желим пуно здравља, среће и радости!

Нешто су ми познате ове кошнице...  ;)  :D  Лепо изгледају...  :)

Пуно поздрава из Новог Милошева...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju