Radovi na pčelinjaku > Pčelinjak

Medonosna ziva ograda

(1/8) > >>

Radovic Dusan:
Postovani pcelari,
ramisljam o ogradjivanju pcelinjaka.
Za sada ce to biti bagremovo kolje i farmer pletivo, ali planiram sadnju neke vrste zive ograde, posto ovo nije narocito trajna varijanta.
Ima li neko predlog sta posaditi i ima li ko iskustvo sa zivom ogradom od mahonije i/ili barbarisa (zutike)?
Kako se razmnozavaju, kada pocinju da cvetaju, koliki im je porast, kolika je korst za pcelu i sl.

Zoran Vučković:
Možda jorgovan. Negde sam pročitao da je otporan i na prsknje herbicidima. Ali nisam siguran. Ja sam razmišljao o tome pošto imam komšije prskače. Jedino bagrenac ali i on posustaje ako se prska više puta.

dusan lazic:
Ja sam svojevremeno nabavio sadnice Gledičija (ili Ždraljike).
Ako je posadiš gusto, na 15-20cm cik-cak,bude takva ograda da ni mačak ne može da prođe. :D . Ima bodlje 4-5cm.
Cvet medonosan.

Stankovic Miodrag:
Jel to ono sto ima crvene bobice kao plod i ne opada mu lisce zimi? mislim da se zove i vatreni grm...

dusan lazic:
Mislim da ga zovu i rogač, roštilj. U jesen ima velike mahune 10-15cm, tamno mrke.
Stablo raste 7-8m, ali mdozvoljava orezivanje tako da se može formirati klasična živa ograda (ako si vredan :D )

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju