Autor Tema: ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ СПОСА  (Pročitano 4533 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Todorović Dragan

  • Član foruma
  • ***
  • Poruke: 34
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Park prirode Sićevačka klisura
ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ СПОСА
« poslato: Januar 11, 2015, 19:58:27 »
Живадиновићу,

       Мој позив да се огласиш на овом Форуму и учествујеш у дијалогу није ни најмање бесмислен. Улога председника Савеза је и да окупља, уједињује и буди свест о потреби удруживања. Ево прилике.
      Председниково свеукупно дејство, било корисно или штетно, погађа знатно већи број од 9000 колико је чланова СПОС-а (око 30 000 пчелара има Србија). Посредно, утицајем на друге пољопривредне гране (пример: запуштен проблем закона о ПИО), милион можда и више људи трпи последице. Кроз друге  организације којих је председник СПОС-а члан или којих би могао бити, он може вршити снажан утицај у оном или овом правцу. Добар председник Савеза морао би да непоколебљиво штити интересе оних које заступа, игноришући потпуно све друге интересе (домаће или стране), који се могу ломити на политичкој сцени државе.
      Занемарени интереси пчелара  Србије који се огледају кроз  Закон о ПИО, мизерне субвенције, регистрацију пчеларских возила, активни надзор, нетранспарентне пројекте и тако даље, тебе, Живадиновићу, озбиљно оптужују. Не можеш да бежиш од одговорности искључивањем својих критичара са СПОС-овог форума, брисањем њихових текстова, увредама или омаловажавањима којима их тамо обасипаш. Или закључавањем читавих тема.
     Закључавање је посебно питање. Просто је невероватно са каквом ароганцијом и нездравом насладом поједини уредници СПОС-овог форума закључавају теме. Ти си на челу СПОС-а, Живадиновићу, не знам кога бисмо другог кривили због атмосфере која на његовом форуму влада. А сведоци смо да си јој ти из све снаге допринео увредама и омаловажавањима. Окупио си малену клику која иде за тобом и поданички се на твоје критичаре обрушава. Занимљиви су ставови који ту групицу повезују. Углавном су русофоби, по сопственом признању. Пропагатори тзв. западњачких вредности, а неки од њих ту изгледа убрајају и генетски модификовану храну, јер се за њу јавно залажу и њезину штетност негирају. Сопствени народ излажу претераној и неоправданој критици. А и тебе смо, Живадиновићу, пуно пута чули како се вајкаш да је ово Србија. Као да прижељкујеш неки бољи народ, и жао ти је што таквом не припадаш. Па, господо, ви са тако развијеним осећајем за „ред“ и „цивилизацијске вредности“, од једног сте форума успели да направите зверињак.
     Стање на СПОС-овом форуму  чини и те како смисленим мој позив за дијалог на једном неутралном.

     Моја данашња питања тичу се СПОС-овог чланства у организацији НАЛЕД. Колико ми је познато ти си нас увео у ту организацију. Такође, често је у Пчелару и на Форуму  протежираш. Па, молио бих одговоре на следећа питања:

    1 –  Да ли су ти познате тврдње медија да једна чланица НАЛЕД-а  још од 2007.  у  Србији заступа интересе  једне од највећих компанија за производњу генетски модификоване хране.
    2 – Да ли је истина да се на конференцији одржаној 9. децембра 2014. један члан НАЛЕД-а залагао за: „Пребацивање“ пољопривредног земљишта  у приватне руке – домаће или стране, свеједно. ( Конференција одржана у организацији Америчке привредне коморе у сарадњи са ФИЦ-ом, Пословним клубом Привредник и НАЛЕД-ом, уз подршку УСАИД, Рајфајзен банке и Филип Мориса. У раду скупа учествовао председник Владе А. Вучић и министри Д. Вујовић и К. Удовички.)
    3 –  Какав је твој став о распродаји пољопривредног земљишта.
    4 – Какав заједнички интерес организација као СПОС може наћи у НАЛЕД-у који окупља мултинационалне компаније попут Кока-коле и Бајера. 
    5 – Постоји ли такав интерес који СПОС може да држи у једној организацији у толерантном односу према чланици те исте организације ако ова спрема злочин (ГМО) према нашем народу и пре свега потомцима.
    6  –   Зар борба против ГМО није један од најпречих задатака СПОС-а?



П.С. Чекаћу стрпљиво три дана,  до 14.1.2015. у 20.00. Ако до тада не буде одговора сматраћу мој позив на дијалог одбијеним.

Van mreže Todorović Dragan

  • Član foruma
  • ***
  • Poruke: 34
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Park prirode Sićevačka klisura
Odg: ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ СПОСА
« Odgovor #1 poslato: Januar 15, 2015, 20:30:37 »
     Питања су остала да вапе за одговором. Можда у неодазивању „председника“ СПОС-а можемо потражити и одговоре. И сам сам сумњао да ће се одазвати, но увек је боље знати него наслућивати. Сада знамо!
    У договору са уредничким тимом тема је отворена и за ваше коментаре. Лично бих волео да чујем и оне који ће бранити одбијање „председника“ да искорачи из „ушушканости“ коју му пружа СПОС-ов форум. Аргументима, наравно.
    Тема ће и у будуће бити отворена, а идеја је да ту постављамо питања на која нема званичних одговора. Нека нам одговоре даје време. Или питања сама по себи.