Savez Pčelarskih Organizacija Srbije > Aktivnosti Spos-a

Izabran Izvršni odbor i predsednik SPOS-a

<< < (2/3) > >>

Dragan Šošić:
Ne bih se previše mešao u demokratske procese. Kako narod izabere tako mu i bude i tu nemam primedbi. I to je normalan proces.
Suština demokratije je kako ko zna da je iskoristi.

(Inače, onako usput da kažem nije baš tačno da je reč demokratija nastala još u staroj Grčkoj i da se od tada koristi. Nešto se ne sećam da je posle starih Grka bilo puno demokratskih režima. Taj izraz je stidljivo ubačen u upotrebu negde oko 18. veka ili tu negde. Valjda kad su oni kojima to treba, shvatili koje su „mogućnosti“ demokratije.)

Naravno, čestitam izabranima.

Zanimljiva mi je druga strana priče sa kojom uopšte nisam upoznat. Radi se o pravilima izbora predstavnika regionalnih predstavnika za IO. Postoje li zapisnici putem kojih se može videti proces izbora predstavnika regiona, kao izveštaj sa sednice regiona? Ako to postoji, onda ne treba imati primedbi. U suprotnom, to jeste težak problem. Poznato je kako se to radilo i to na samoj skupštini i birao se predstavnik regiona u zadnjim klupama.

Što se tiče osnivanja sličnih organizacija, i tu nemam primedbi. I to je deo demokratskog procesa. Pitanje je samo koliko smo zreli u tom demokratskom procesu. Koliko smo zreli da ne nasedamo lažima i jeftinoj reklami. A toga je bilo prethodne „predizborne godine“ i previše. Reč je o neprikosnovenoj akciji, protkanoj silnim uspesima (i drugim pričama).

Sada je izborni proces završen i pristigla je realnost, odjednom je „akciju“ smenilo tržište itd (ima i slika, a i link). Biće i akcija, al' sutra kume. :D


Što se tiče Pčelara, jednom prilikom sam tvrdio da je to „najbolja knjiga“. Moraću da povučem reč.


PS Postoji i jedno tehničko pitanje: Kako će sada biti rešeno pitanje nekih „dvostrukih“ funkcija? Imamo ambasadore, a sada su neki od njih verovatno izabrani za predstavnike regiona. Pojedinci su se nametali svojim „ambasadorskim“ sposobnostima, pa bi im trebalo izaći u susret. Tu je izakon nedvosmisleno jasan. Postoje i rokovi i videli smo da je to „brz proces“ (to rešavanje dvostrukih funkcija – traje i par godina). Ali to nije opravdanje da se zakon ne ispoštuje. Kad su mogle da se dele vredne diplome (često za podršku režimu), zašto ne bi mogle i ostale funkcije da se pravičnije preraspodele. Čisto radi zakona. :D :D :D

Milan Kitić:
Dobro jutro Šošiću. Ako nisu upućen u nešto nemoj da diskutuješ, bićeš pametniji.
Gde si ti video demokratiju u Spos-u???
Zakon za SPOS ne važi.
Ja bih sve SPOS-ove AMBASADORSKE i sve ostale velike funkcije preraspodelio tebi, bolje bi ih obavljao od svih njih zajedno.
Pčelari jesu najbolja i najpoštenija knjiga. Ti mešaš pčelare i one koji žive na račun pčelara.

Dragan Šošić:

--- Citat: Milan Kitić  Januar 29, 2012, 22:11:56 ---Dobro jutro Šošiću. Ako nisu upućen u nešto nemoj da diskutuješ, bićeš pametniji.
Gde si ti video demokratiju u Spos-u???
Zakon za SPOS ne važi.
Ja bih sve SPOS-ove AMBASADORSKE i sve ostale velike funkcije preraspodelio tebi, bolje bi ih obavljao od svih njih zajedno.
Pčelari jesu najbolja i najpoštenija knjiga. Ti mešaš pčelare i one koji žive na račun pčelara.


--- Kraj citata ---


Dobro jutro kolega. Vidi se da ste tek đipili iz kreveta. Morate malo paziti kako ulazite u diskusiju i vagate nečiju pamet. Zato vam neću odgovoriti na „kulturnom“ nivou kojim se vi meni obraćate. Kažem „kulturnom“, jer procenjujete koliko sam slabo pametan, a u životu se nismo sreli ni videli.

Nije mi imperativ da budem pametniji, meni je dovoljno jer sam skroman.

Otprilike vam zato neću odgovoriti na neka postavljena pitanja. Ne vidim smisao vašeg obraćanja.

Milan Kitić:
Ova tvoja poruka mi se najviše dopada, kratka, konkretna i jasna. Inače pišeš konfuzno i predugo tako da čovek treba da uzme godišnji odmor da čita tvoje postove i opet se ne vidi šta si hteo da kažeš. Čas napadaš a čas braniš. Nije jasno da li si za boljševizam ili demokratiju.
Iz tvojih postova se vidi da si ti pametan čovek, ali ne zna se gde je kraj ljudske pameti, samo ne treba da pišeš o nečemu što nisi upućen, ostavljaš pogrešan utisak.

Dragan Šošić:
Ne čitaš dobro kolega. Pročitaj jako pažljivo i kaži mi koga branim.

Poznato ti je da ima likova koji ne vole moj stil pisanja (linkovaću ti više poruka gde mi je to zamereno, ako te zanima). Znaju da to uglavnom, često nije dobro za njih, pa mi zameraju. Jer dok skontaju, mnogi se već smeju jer su dobro pročitali i još bolje razumeli.

Ima jedan problem kod našeg naroda: odmah skače prema tarabi i počne da odvaljuje perdu. Jeste srpska kobra najopasnija životinja (jel’ znaš šta je srpska kobra), ali zato smo došli do ovog stanja u kojem jesmo. Ostali narodi rade i ćute (bilo da je amitraz, bilo da ‘oće nekog da zajebu itd), ne udaraju u talambase. I prihvataju ono što ne mogu da izmene tog momenta. A mi se trtimo. E kolega, iskreno ti si se malo više “istrtio” u nameri da nešto promeniš.
I šta si promenio? Jedino mogu da pretpostavim da si promenio svoj krvni pritisak, a povišeni pritisak je tihi ubica.

Paralelno sa traženjem nečega što ti ne valja u mojoj poruci, potrudi se da navedeš kako ćeš ti sve to da dovedeš u red neartikulisanom galamom. Jesam li sad bio jasan, pošto si tražio da pišem direktno.
To se ne radi odvaljivanjem tarabe.

A stvarno, voleo bih da napišeš šta ti nije jasno u mojoj poruci. Onaj (ili oni) kojima je namenjena su već pozeleneli od besa, ne brini. A ako nisu, pp su u opticaju, pa zajednički analiziraju.
PS A to, ti si kao za demokratiju a sumnjaš da sam ja za boljševizam je zato što TI nisi informisan. Batali jake fraze.

Usput, sećam se 1989, na moru sam krenuo da barim jednu ribu. Ali ona studirala političke nauke i zamerila mi je jer sam rekao da su fašizam i komunizam ista “sekta” (jesu sekta, jer im je namera rušenje dotadašnjih  i religijskih učenja (ili shvatanja) i uspostavljanje novih božanstava – njihovih vođa). I još sam rekao da nema razlike iako su jedni levica a jedni desnica. Jedina greška je što tada nisam znao da je npr. Najjača fašistička zemlja tog vremena Nemačka imala na vlasti nacional-spcijaliste (i oni nisu desničari).


Tako da znaš da ja odavno razumem mnoge stvari. I demokratija i boljševizam su isto sranje. Koliko danas imaš u demokratiji (naročito našoj) dupeuvlaka i onih koji su zauzeli mesta u prvom redu i viču: “na smrt” (ovo je figurativno rečeno). E bato i demokratija je sranje. Treba samo da si jači. Klauzevic je rekao: najbolja strategija je kad si jak.

Ako nisi jači, čuvaj pritisak. Ili mi dokaži u čemu si ti to bolje reagovao, nego što sam ja. Precenjuješ sebe i svoju taktiku.


PS od PS A ona riba?...Pa nije bilo ništa. Nije ona studirala političke nauke da bi nešto razmela.

I ništa i nije ni bilo (ne volim da se hvalim bez osnove :D).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju