Да Саша, управо тако кисеоник, влага и светлост. То је неко моје мишљење и уверење.
Поздрав драгим пријатељима...
Није ти добро мишљење, ни уверење.
У исто време када и у тој кошници, легло је кренуло и у осталим, обичним контролисаним кошницама, обично је тај број у исто време контролисаних кошница, ишао око 10-15 до чак тридесетак кошница. Нема никакве разлике, међу њима. Све су исте са леглом. Дакле повод за покретање легла у тој (тим) кошниц(ама)и, није ни кисеоник, ни влага, ни светлост.
Надам се да ћемо сви сазнати, шта је.
Млади пчелару Драгане Нешковићу!
Јесте ДОБРО моје мишљење и уверење. Лоше судиш јер немаш искуства нити сагледаваш све околности. Још много треба да учиш!
Свакако да нисам поменуо и остале услове који покрећу легло па би било паметније да си питао шта још покреће легло уместо да си дао своје мишљење које не говори о условима покретању легла него говори о мом мишљењу и уверењу!
Никако да научите да учите како треба и да питате све што вам није јасно него себи са толико малим знањем дајете за право да мерите туђа знања и искуства.
Боље би било да питате на неки фини начин зашто се о нечему не пише него да дајете свој крајње негативан и непотребан коментар.
Јел мислите Г. Нешковићу да треба све да буде написано и све у детаље пајашњено.Па зар нам није доста толико напада на Родну Воју, Еко Воју, Нозевој, Брстивар и на Воју Брстину него треба још да ширимо непријатељства уверавајући пчеларе у њихове нестручне погледе и неразумевања живота пчелињих заједница. зар треба у свим темама да исправљамо криву Дрину и да нас људи доживљавају у неком негативном контексту.
Зашто ниси сагледао све околности и питао шта ти није јасно него тако напречас доносиш суд. И у том суду оцењујеш туђе знање а ниси ни чуо све детаље на основу којих би имао колико толико релевантно мишљење.
Ево ти прво питање: Шта се види на сликама у Зорановом одговору на 20 страници упућеном за Божић 07 јануара 2016 : бр одговора 397.
Pčelice Petrović
« Одговор #397 послато: 07-01-2016, 20:07:15 »
Цитат
Цитат: Драган Нешковић 07-01-2016, 16:52:19
Мир Божији, Христос се роди!
Зоки, срећан Божић теби и твојима, и свако добро вам желим.
Поздрав и медно

Vaistinu se rodi. Idemo Dragi napred, praznici su idealni da se malo sa svojim ukućanima počastimo, odmorimo, a zima idealna da se odlučimo šta hoćemo i krenemo polako napred.
Цитат: MARINKO PETROVIC 4 07-01-2016, 18:14:10
Voistinu se rodi,srećni praznici i sve najbolje i da vam dragi Bog podari zdravlje,sreću i blagostanje.
Mare, takođe legendo. Sve mi je jasno ali nije što ne prikažeš svoj pčelinjak, imaš lepo uređen pčelinjak, lepe staklene pojilice, lepe voćke itd. treba ta lepota da ugleda svetlost dana

.
Sobzirom da je po našim običajima danas važno neki posao započeti, ja sam delu mojih pčelica dodavao ramove sa medom preko satonoša dok sam ih imao i resto pogače. Ostalima ću za vikend kad se najavljuje nešto toplije vreme. Stanje je šareno, ima gde su pčele duboko u košnici, ima gde su izašle na satonošu, ima ih ekstra dobrih, ima i onih drugih. To će proleće pokazati koliko sam dobro radio u avgustu i septembru.
Eksperimentalno društvo odoleva otprilike već mesec dana svim iskušenjima. Sobzirom da je otvorena sa svih strana, pod uticajem vetra, kiše, ptica itd. pre ovih zahlađenja kad se temparatura spuštala i do -15 stepani, dodao sam joj pogaču i već je počela da je konzumira. Kad vreme dozvoli proverićemo kakav status ima po pitanju legla u drugih parametara u odnosu sa normalnim zajednicama. Ova zima i ledeni dani dosta obećavaju, brzo će sezona pa drugari moji neka nam je mili Bog u pomoći

.
http://spos.info/forum/index.php?topic=20024.380________________________________________________________________________...
Поздрав драгим пријатељима...