Autor Tema: ROTENON I ARGUS RAS  (Pročitano 46719 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Stankovic Miodrag

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 443
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Rajcetine
Odg: ROTENON I ARGUS RAS
« Odgovor #15 poslato: Jul 07, 2014, 09:46:59 »
Odjuce sam pisao o ovome na forumu SPOS-a ali danas je sve pobrisano (ne samo moje vec u principu dosta) i nemam sta da kazem sem da je ovo tolika prevara koja se uklapa u svetski trend cedjenja zadnje pare svakog potrosaca. Niko ovde nece nastradati niti odgovarati jer se mora dokazivati i steta nastala koriscenjem ovog preparata a za obmanu i lazno reklamiranje ko je ovde odgovarao?

Na sajtu firme i dalje stoji ista reklama, niko od njih se ne oglasava - oglasili bi se da jeste lazna analiza ali mi se nekako cini da cekaju neku drugu pricu pa da nastave sa poslom...

Van mreže Vojo Brstina

  • Domaćin foruma
  • *******
  • Poruke: 4407
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Odg: ROTENON I ARGUS RAS
« Odgovor #16 poslato: Jul 11, 2014, 00:20:43 »
Е лепи мој Брстивар..

Узме бака у Тополи код Аранђеловца, грешком у остави уместо за флашу ракије флашу са Брстиваром и гуц-гуц гуцне 30-40мл Брстивара са којим се могло истретирати 30-40 пчелињих заједница и ништа јој. (Наравно ово не препоручујем, много је :D.)

Лепо кажем пре употреба Брстивара одлијте мало Брстивара у чорбу, у ручак који вам супруга спрема, само ради мало бољег укуса, али, али, али, џаба што ја на "јутјубе" сипам Брстивар себи у пиће и што њиме  наздрављам за срећан рад, све је џаба кад смо ми срби, кад не верујемо у оно што видимо..

Ја лично том западу и љиховим анализама ништа не верујем.

Ипак,
Да је власник тог аргус раса скувао чај са његовим Аргус Расом и да вам је као ја саветовао да га ставите жени У ЧОРБУ и да га у својој реклами пије или једе ту чорбу са Аргус Расом ја би му все веровао.
Овако без такве рекламе и ја сам у недоумици у вези безбедности употребе Аргус Раса.

Истини за вољу ни мој изузетно ефикасни Брстивар којег препоручујем за употребу у СВАКОМ ЖЕНИНОМ РУЧКУ И СВАКОЈ  ЧОРБИ ни сам због недостатка времена већ два месеца нисам користио.   

Поздрав свима.... 
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: ROTENON I ARGUS RAS
« Odgovor #17 poslato: Jul 12, 2014, 22:25:33 »
Zasad mi ostaje samo da prestanem definitivno da verujem svakakvim reklamama ma ko ih izricao - pa cak i uvazeni profesori - i da od ovog trenutka radim samo sa mravljom i oksalnom kiselinom a idem prema sto manjem tretiranju.

Znaci da prestajem sa kupovinom i verovanjem u sve preparate koji se koriste na trzistu a sadrze reci - eko, prirodan, ekoloski, organski, kupujem mravlju kiselinu i po receptu Svete Stevanovica radim sa njom preko Boni ulozaka onako kako je on napisao i ovde i jedno pedeset puta na SPOS forumu. Normalno par nukleusa za svaki slucaj ako neka matica ispusti dusu ... Dalje ne verujem ni svim dr, mr, prof i ostalim titulamanarocito ako iz bilo kog razloga reklamiraju  bilo sta a ne zele da odrade analize.

Pravim sam nozevoj za nozemu mravlju kiselinu ne kupujem u Rumi jer kroz stampariju sam se upoznao sa njihovom hemijom za stampu koju sam koristio jednom i vise nikada vec nekog proizvodjaca a ne prepakivaca. Zvao sam Zorku Sabac prodaju samo pakovanje od 9 litara (ako je na flasu) ali cu vec naci neku koja nije prepakovana.


Miodraže, manji je problem verovati onima koji nose titule ili nabeđenim znalcima. Problem je što „uvaženi predstavnik“ SPOS-a stoji pored uvaženog profesora koji preporučuje antibiotik ili iznosi neistine o sredstvu (za koje može biti dobija kintu, glede promocije). Kasnije „predstavnik“ SPOS-a (tačnije predsednik) posredno saopštio kako se pravio lud i da kao nije čuo o čemu se radi. Kao što sam više puta saopštio, čovek je težak politikant i nije mu u interesu da se suprotstavi profesoru. Morao je da oštro saopšti svoje protivljenje (u ime pčelara Srbije - u svoje ime ne mora, ne ulazimo u privatne stvari kao što je lični interes koji zastupa od kada je predsednik). Uvlačenje je olimpijska disciplina kod Srba (kao i koristoljuble nekog ko dobije bar čin desetara). Tebi je međutim poslednjih dana više saopštio da si neznalica. Iako serendaju kako nema uvreda, iznosi ih predsednik (lično, uz pomoć svojih podrepaša, koji to tolerišu) to bi svakako moglo da bude uvreda.

Ali kada ti neznalica kaže da si neznalica, dobro su zaključili: uvrede nema i nisu brisali njegove uvredljive poruke i nije udaljen sa foruma na određeno vreme (po pravilniku).



Neću da se bavim određenim preparatom koji je „AGENCOJA“ odobrila (iako ona nije ndležna za razne „suplemente“ i ostale fore) već autoritetima. RŽ je teška pčelarska neznalica, jer je roknuo pčelama „bogate“ pogače, kada je krenula sjajna voćna paša. Drugi stručnjak je promovisao enrgetski stres, a ovih dana ga je ’ladno ukinuo.


I, ’ajd sad neka mladi početnici (profesor je sopštio da je podmlađivanje u toku) shvate šta su pesnici hteli da kažu.

Inače, skandal oko Argus Rasa je "zapošeo poznati dvojac bez kormilara koji je u tome uigran i sa drugom namerom i koji je npr. na isti način radio i u nekaoj temi o mentorima na forumu SPOS-a. Prvo „enciklopedija“ „zalepi“ neku vest ili link (ili prigodan komentar, jer on zna kako su to nekada u partiji radili bukači), a onda Rođko počne kao da se pita o čemu se radi. Po objavljivanju analize iz RS, vrlo brzo RŽ je u temi o Rodnoj Voji tebi postavio pitanje u vezi meda. Kasnije je prao ruke i prljavu savest bezobrazlukom.

Veza između onoga kako te je nazvao (napisao je da si neznalica) i  sopstvenog pokvarenog karaktera j očigledna. Kada je profesor pisao na forumu SPOS-a o preparatu Argus Ras (nije reistrovan), preЩednik je uputio dobrodošlicu (nedozvoljeno po pravilniku) a kasnije upućivao kolegu kako da „аплоадује“ neki pdf dokument. Verovatno je kasnije kopao nos (ili češao d...) kao i kada je uvaženi profesor preporučivao antibiotik (postoji u javnosti snimak). Možda nije bio ’ladan kao špricer u oba slučaja (ili sličnim slučajevima) i možda nije bio u pitanju lični interes i „politička korektnost“ zbog sopstvenog interesa (ja tebi vojvodo, ti meni seredare), već je u pitanju NEZNANJE. Čovek verovatno nije znao da se radi o pogrešnim ili nedozvoljenim radnjama i sredstvima. U uprotnom morao je to svaki put da sapšti (inače, koji se k...c javlja u temi). Primera radi, naš kolega Peca (Stojanović Predrag iz Vlasotinca) uvek navede da određeno sredstvo ne koristi iako je to van teme i koje je sredstvo dobro koristiti (ostavlja najmanje štetnih materija) umesto otrova raznih, ali tako je ISPRAVNO postupati. Primer kolege sam naveo sasvim slučajno. Ali je u pitanju doslednost koja „bode oči“. Tu ima još mnogo drugih.


O samom preparatu (AR), ne mogu ništa pisati, jer ga i ne koristim. Ovde je ipak najvažnije kakvu imamo državu. A tu su najodgovorniji čelni ljudi (kao što je npr. preЩednik). Dok imamo takve koji sprovode lični interes i one koji u tome pomažu, bićemo beda neviđena. S obzirom da su predstavnici pčelara (i naroda) gotovo jednoglasno podržali svakojako muljanje na visokom nivou, ostaje nam samo da čekamo da se rasproda zemlja i još nešto preduzeća koja liče na nešto i da stvarno postanemo nadničari na svojoj zemlji. Nećemo još dugo čekati. Xvala uvaženim autoritetima što nas tako lepo vode i „debljaju“ se  na naš račun (ne mislim težinski, već na novčanike – mada ima i onog prvog).

Nedavna emisija Dobra zemlja je obelodanila da je „riknuo“ energetski stres - 1:11:11, kao da ga nikada nije bilo. Tačno se vidi da je riknuo, jer profesor sa očiglednim bolom prigodnim tonom govori i otegnutim (gotovo sažaljivim govorom) posredno ukazuje na to. Dobro je da smo karakteran narod i iskažemo pijetet u teškim trenucima.


Sreća da je skočola cena bagremovog meda i da je tu uspela akcija SPOS-a inače bi popali kao m... kroz pocepane gaće. Bar nešto da urade kako valja (u besramnoj propagandi RŽ, shvatio sam da samo oni mogu da „sređuju“ cenu i to uglavnom na gore – kiša i loše vreme sa tim nema veze ljudi).
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Stankovic Miodrag

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 443
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Rajcetine
Odg: ROTENON I ARGUS RAS
« Odgovor #18 poslato: Jul 13, 2014, 09:02:11 »
Dragane

predsednik uvek kada nema argumente vredja i to je pravilo a ne izuzetak - medjutim moj prag tolerancije za takve stvari skoro i da ne postoji a razlog je licne prirode ali da ga navedem mozda se i uzme u obzir.

Moj otac je zadnjih par godina zivotas bio dementan ali bas tesko (razumece predsednik valjda ima lekarskog znanja ako vec nema pcelarskog) i nije me prepoznavao - na pocetku tog stanja sam se izuzetno nervirao jer nisam mogao da shvatim da je bolestan i da je to posledica bolesti. Kasnije kada sam shvatio i prihvatio to stanje prema njemu sam imao i bolje misljenje i osecanja nego dok je bio potpuno zdrav.

Kada predsednik krene da me vredja to je za mene znak da je covek bolestan - ne znam da li postoji dijagnoza za to - ali bih ja to nazvao politicko ekonomski karijerizam ili kako vec gde je sve normalno sem dve stvari - posteno raditi ili biti bez para. Ja prema takvim ljudima ne mogu da osecam bes vec samo zaljenje ali je to bolest koju sami prihvatamo hranimo i razvijamo pa mozemo sami i da je suzbijamo ali na nekom nivou tome leka nema ...

Primer je kada profesor u snimku gde pcelarima i predsedniku koji snima tri puta napominje - nozevit a ne nozecid - kao da su mentalno zaostali a oni pognute glave na celu sa predsednikom koji ni da izdvoji svoje misljenje u ime SPOS-a na licu mesta jer mozda ti pcelari nisu na SPOS forumu pa da procitaju njegovo "protivljenje" upotrebi antibiotika.

Najgora stvar je sto nikako da saopsti na viseputa postavljeno pitanje i u temi Argus Ras i u izdvojenom delu - sa pecatom i potpisom - kada je prijava predata i kada je rok da inspekcija odradi svoj posao s obzirom da su crnogorci to odradili za 7 dana ali i na moje pitanje i pitanje drugih clanova foruma nema odgovora ali sacekacemo i to.

Kako nisam upucen u politicke i ekonomske odnose u pcelarskoj vrhuski moj istup je najvise isprovociran (da li namerno ili zlonamerno samo) predsednikovim obracanjem meni na Rodnoj voji kao i cinjenicom da med - u ma koliko maloj meri imao ostatke fumagilina - ostaje u zemlji i prodaju ga nama i nasoj deci a taj deo oko trovanja hrane je bio glavni razlog da se opredeslim za sve ovo. Druga stvar je sto moram ispocetka ako je to tacno jer samu cinjenicu da sam ubacio tu hemiju u kosnice me dovodi do - ni sam ne znam kako dato opisem - a samo zahvaljujuci njihovom neznanju, znanju da to po svoj prilici nije ekoloski preparat kao i beskrupuloznosti ...

Medjutim nemam nameru da odustanem ni za milimetar a svoja zapazanja u vidu prezentacije mog rada a nikako kao saveta kako raditi imam nameru da iznosim koliko god mogu a to nece biti moguce bez konfrontacije sa gore pomenutima.

Van mreže Dragan Oparnica

  • Mladi član foruma
  • **
  • Poruke: 5
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Babici
Odg: ROTENON I ARGUS RAS
« Odgovor #19 poslato: Jul 13, 2014, 14:48:34 »
Za ARGUS RAS prilazem link od veterinarskog instituta "Dr. Vaso Butozan"

http://www.virsvb.com/%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80a%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC-%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5%D0%BC-%D1%83%D1%82%D0%B2%D1%80%D1%92%D0%B5%D0%BD/

Tesko mi je palo da jedan Matisan vara pcelare sa svojim lijekovima, mada sam samo dva puta na 15 drustava  upotrijebio ARGUS-RAS pa se nadam da nema velikih ostataka u vosku.   Vec petnastak godina koristim MK,  O.K. i timol kako bi imao potpuno zdrav med i vosak, ali me preprosle godine ubijedio pcelar koji saradjuje sa eminentnim profesorom iz Beograda da mu je on garantovao ispravnos preparata. Razmisljam sad da tuzim Matisan licno ili solidarno sa drugim clanovima iz saveza pcelarskih udruzenja Republike Srpske.

Van mreže aleksandar stanic

  • Član foruma
  • ***
  • Poruke: 32
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Kotor Varos
Odg: ROTENON I ARGUS RAS
« Odgovor #20 poslato: Februar 18, 2015, 08:56:11 »
pozdrav iz Banja Luke.Hoce li mi neko reci sa cim bi sada mogao da tretiram pcele protiv varoe?pozdrav

Van mreže Boris Salaj

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 721
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Sombor- Gradina
Odg: ROTENON I ARGUS RAS
« Odgovor #21 poslato: Februar 18, 2015, 12:03:41 »
A što baš sada?  Ako je imaš više nego što treba, već je nanela štetu koju teško da ćeš ispraviti. Zašto želiš baš sada da tretiraš?

Van mreže aleksandar stanic

  • Član foruma
  • ***
  • Poruke: 32
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Kotor Varos
Odg: ROTENON I ARGUS RAS
« Odgovor #22 poslato: Februar 18, 2015, 16:44:51 »
kolega,pogresno sam se izrazio,Mislio sam u prolece,tj mart-april mjesec!

Van mreže aleksandar stanic

  • Član foruma
  • ***
  • Poruke: 32
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Kotor Varos
Odg: ROTENON I ARGUS RAS
« Odgovor #23 poslato: Februar 18, 2015, 16:57:08 »
Uz duzno postovanje,ali mislim da je cijena Brstivara malo paprena,za 50ml mi traze 45eura!!!

Van mreže Miroslav Jovanović

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 699
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
Odg: ROTENON I ARGUS RAS
« Odgovor #24 poslato: Februar 18, 2015, 17:07:49 »
To je neki preprodavac. Ja bih ipak našao načina da to nekako nabavim iz prve ruke tj od Voje.
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže Драган Нешковић

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 1406
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica 174м
Odg: ROTENON I ARGUS RAS
« Odgovor #25 poslato: Februar 18, 2015, 17:28:19 »
Ала га препродаје, свака му част  >:( . Јел, а колико му то дође литар Брстивара, код тог "мајстора"  ???
Тако је Мирославе, колеге треба да се организују.

Van mreže aleksandar stanic

  • Član foruma
  • ***
  • Poruke: 32
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Kotor Varos
Odg: ROTENON I ARGUS RAS
« Odgovor #26 poslato: Februar 18, 2015, 17:58:31 »
To je covek iz BiH,a broj sam dobio od gosp Voje,tj pronasao sam broj na njegovoj objavi.Nije mi jasno nikako gosp Vojo.Da li je cijena zaista tolika ili taj gospodin zavrce dobro?Posto je u Srbiji 50ml?

Van mreže Bojan Ivanovic

  • Član foruma
  • ***
  • Poruke: 27
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Hercegovacka Golesa
Odg: ROTENON I ARGUS RAS
« Odgovor #27 poslato: Februar 18, 2015, 20:12:19 »
Nisam siguran ali mislim da je kod voje 1L brstivara letos bio 35 eura.

Van mreže Slavisa Petrovic

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 209
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Zvornik
Odg: ROTENON I ARGUS RAS
« Odgovor #28 poslato: Februar 18, 2015, 22:12:46 »
Uz duzno postovanje,ali mislim da je cijena Brstivara malo paprena,za 50ml mi traze 45eura!!!


Malo je reci sramota, cista pljacka...


Ako ne mozes nikako da nabavis brstivar od Voje direktno , a po toj ceni od 45e za 50ml!!! probaj da kupis Hive Clean od BeeVital-a (Austrija) ja sam ga jesenas placao 500ml (pola litra) 18e.


Znaci za te novce kupis 1L Hive Clean-a i ostane ti jos 9e. Hive Clean sam koristio jesenas i prezadovoljan sam sa ucinkom. Takodje i brstivar sam koristio ali on je imao daleko manji efekat dimljenjem jer ipak Hive Clean je mix kiselina zato je tako i efikasan ali i ima i cenu koja mu je jedina mana.
Razlika izmedju pčelinjeg i ljudskog društva je u odnosu broja radilica i trutova.

Van mreže Vojo Brstina

  • Domaćin foruma
  • *******
  • Poruke: 4407
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Odg: ROTENON I ARGUS RAS
« Odgovor #29 poslato: Februar 19, 2015, 00:39:33 »
"Uz duzno postovanje,ali mislim da je cijena Brstivara malo paprena,za 50ml mi traze 45eura!!!"

Ovo mora da je neka greška.. Pozdrav svima...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.