Savez Pčelarskih Organizacija Srbije > Aktivnosti Spos-a

Dobra vest na sajtu SPOS-a

<< < (3/4) > >>

Zoran Vučković:
SAVEZ PČELARSKIH ORGANIZACIJA SRBIJE
SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd spos.rs@gmail.com 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

KUPAC ZA SAV PROPOLIS KOJI IMATE


Datum objavljivanja vesti: 23. marta 2020.
Broj pregleda: 1.140

U saradnji sa jednom srpskom farmaceutskom kućom, obezbeđeno je da možemo prodati praktično sav propolis koji pčelari SPOS-a mogu ponuditi tržištu.

Pozivamo pčelare SPOS-a da se prijave sa svojom ponudom na mejl spos.operativa@gmail.com ili na telefon 060/444-08-08.

Kupcu već u prvom mesecu treba preko 200 kg propolisa, a u narednim između 100 kg i 200 kg mesečno.

Neto cena koju kupac nudi za pčelara je 6.500 dinara za kilogram, s tim što trošak transporta propolisa od pčelara do kupca preuzima kupac. Na poziv se mogu javiti i oni pčelari kojima cena ne odgovara, ali će u svojoj ponudi staviti cenu koju traže.

Sve ponude će biti prosleđene kupcu, a on će otkupiti propolis od svih čije ponude mu budu bile interesantne, a najverovatnije će otkupiti sav ponuđeni propolis, jer sumnjamo da možemo obezbediti toliko propolisa koliko kupcu treba.

Rok za dostavu ponuda je 31. mart 2020. godine do 15 sati. Primaće se i zakasnele ponude, ali će prednost u otkupu imati one ponude koje su dostavljene u roku.

Potrebno je da prilikom slanja ponude dostavite sledeće podatke: količina ponuđenog propolisa u kilogramima, vaše ime i prezime, puna adresa, fiksni telefon, mobilni telefon, mejl ako ga imate.

Molimo da ovu informaciju što više proširite među pčelarima SPOS-a, a predsednici svih 237 udruženja koja čine SPOS dobiće sutra SMS poruku sa pozivom da obaveste članstvo o ovoj ponudi.

Zahvaljujemo se Milenku Gićanovom iz Šida na pomoći u praktičnoj realizaciji ove ponude.

http://spos.info/kupac-za-sav-propolis-koji-imate/?fbclid=IwAR3bZ1Z1CG4JgnSK1dDG3GnkmgG4g5S_YaQqbsIl-Y0SC3MfSmKBzHQYGOQ

Vojo Brstina:
Ко пчелари поред шума и поред река њему може бити интересантно.
Поздрав драгим пријатељима...

Zoran Vučković:
REŠEN I ODLAZAK PČELARA BEZ REGISTROVANOG GAZDINSTVA NA PČELINJAK!


Datum objavljivanja vesti: 24. marta 2020.
Broj pregleda: 342

Nakon rešavanja problema odlaska na pčelinjak tokom dana za starije od 65 i/ili 70 godina, kao i starijih i mlađih tokom noći radi selidbe, ostao je problem pčelara koji nemaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, jer je jedan od podataka koji se traže u obrascu zahteva upravo i broj poljoprivrednog gazdinstva. Danas je i taj problem rešen.

Naime, zahvaljujući neverovatnom razumevanju ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, sada je omogućeno da i pčelari bez registrovanog poljoprivrednog gazdinstva mogu posećivati pčelinjake u gore navedeno vreme.

Da podsetimo kako se inače popunjava obrazac zahteva, OVDE.

Nije bilo lako da se nađe rešenje ovog problema, ali je ipak nađeno. Najvažnije je da je rešenje jako jednostavno!

Sve što treba uraditi jeste da se ID stajališta pčelinjaka (ID broj stajališta) neće unositi samo u polje obrasca koje je za to namenjeno, već i u polje gde piše da treba upisati broj poljoprivrednog gazdinstva. Znači, isti podatak unosite u dva polja.

ALI, OBRATITE PAŽNJU DA TAKAV ZAHTEV NEĆE BITI PRIHVAĆEN ako na dnu obrasca, u polje koje nosi naziv NAPOMENA ne upišete sledeće reči:

„Izjavljujem da nemam registrovano poljoprivredno gazdinstvo (već samo HID i ID stajališta), ali sam shodno dogovoru Ministarstva poljoprivrede i Saveza pčelarskih organizacija Srbije, umesto broja poljoprivrednog gazdinstva, uneo ID broj stajališta mog pčelinjaka“.

Znači, ovu rečenicu OBAVEZNO upišite.

Pčelari koji nemaju HID i ID stajališta naravno da ne mogu dobiti dozvolu za kretanje i ne mogu ići na pčelinjake, jer oni pred zakonom NE POSTOJE kao pčelari, jer i ako imate jednu košnicu, morate je po zakonu registrovati i dobiti HID broj i ID stajališta odnosno pčelinjaka. U suprotnom, kršite zakon.

To je sve.

http://spos.info/resen-i-odlazak-pcelara-bez-registrovanog-gazdinstva-na-pcelinjak/

Zoran Vučković:
Моје је мишљење да је ово добра вест:

СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ АНАЛИЗА САТНИХ ОСНОВА

https://spos.info/stigli-rezultati-analiza-satnih-osnova/

Nenad Tucakov:

--- Citat: Zoran Vučković  Oktobar 09, 2020, 16:24:51 ---Моје је мишљење да је ово добра вест:

СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ АНАЛИЗА САТНИХ ОСНОВА

https://spos.info/stigli-rezultati-analiza-satnih-osnova/

--- Kraj citata ---
Šteta što nisu objavili i rezultate analize uzoraka sa prolećnog sajma.
Bilo je puno više uzoraka.
Ovako, izgleda ko naručeno...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju