Savez Pčelarskih Organizacija Srbije > Aktivnosti Spos-a

Dobra vest na sajtu SPOS-a

<< < (2/4) > >>

Lazovic Zivojin:

--- Citat: Milic Vukic  Mart 11, 2011, 19:47:11 ---      Dragi komšija preko Crnokose,
Čitao sam i ne mogu da verujem. Pošto IO nije mogao da utvrdi ko je krivac za određene nesporazume (ne znamo koje) nađeno je "spasonosno rešenje" smeniti sve sa uredničkih mesta.
     Zaboravili su poznatu krilaticu "Bolje da sto krivih neopravdano izbegne kaznu, nego da jedan nevin oseti svu nepravdu kazne".
     Provlači se i teza da je sve "zakuvao" upravo neko iz IO nezadovoljan što za glavnog urednika nije prošao njegov čovek.
U svakom slučaju rasplet tek sledi.

     U međuvremenu na Forumu SPOS-a je objavljena vest da je dogovorena cena bagremovog meda za članove SPOS-a za 2011. god. od 3,07 evra.
    Posle ove vesti ređaju se poruke sa salvama pohvala i ništa nebi bilo neobično, jer je vest da je povećana cena meda uvek dobra vest, da poruke nisu u stilu "bezrezervna podrška našem predsedniku" "Predsednika za ministra", samo fali "predsednika za Nobelovu nagradu", pa da sve neodoljivo liči na "već viđeno" sa samog kraja prošlog veka.
    Historia est magistra vita što bi rekli stari latini, nekom ništa ne znači. Oni misle da važi druga Repeticio est mater studiorum, makar ponavljali greške. Izvinjavam se ako sam napravio neku slovnu grešku davno sam učio latinski.
    Zašto ovo kažem? Zato što je vešta propaganda uspela da ubedi mnoge da bi u Srbiji bagremov med i danas bio 1,5 evra da na bog nije poslao mesiju, a zaboravljaju da je u ovom trenutku otkupna cena bagremovog meda u Hrvatskoj i Rumuniji 4 evra, u Bugarskoj 3,5 itd. Kakvog li tek oni mesiju imju.
Ljudi zaboravili da je vreme dogovorne ekonomije davno nepovratno prošlo.Da nije tako zar bi cena krompira za dva meseca skočila pet puta. sa 20 na 100 dinara.
Pozdrav.

--- Kraj citata ---
Pre nekoliko dana je milanovakim pčelarima, na jednom predavanju, poručeno da čuvaju sadašnje rukovodstvo SPOS-a. Takođe, bila je i konstatacija da se povećava broj članova SPOS-a.
Pomenut je i neki pokušaj ponude neke cene za bagremov med od strane nekog Poljaka na Sajmu u Bgd i sl.
Mnogo toga nisam baš razumeo vezano za politiku i otkupne cene meda.
Predavanje o tehnologiji pčelarenja i iskustvima, po mom skromnom mišljenju bilo je odlično i to sam razumeo.
Predavač je bio gospodin Velimir Palić (Biodvig)

Pozdrav komšiji, starim putem, preko Crnokose

Milic Vukic:
       Za ove druge stvari neznam pa neću da komentarišem. Za "povećanje" broja članova SPOS-a znam. Od pre tri, četri godine broj članova SPOS-a "povećan" je sa više od 11.000 na manje od 8.000 u 2010 godini. Za ovu 2011. godinu podaci još nisu konačni a nisu baš za neku hvalu. Da li su to neki pokazatelji i kavi nećemo ovde. Imamo pametnijeg posla.

Zika Stojanovic:
Mala korekcija druže predsedniče "moje" Skupštine.
Godine 2007 je u SPOS-u bilo 12.177 članova, a prošle 2010 ukupno 7.632 člana.
Mislim da je to najmanji broj članova SPOS-a u poslednjih 10 godina!!!

Cena meda jeste povećavana u poslednje 3 godine.
To je realnost i to je dobro za naše pčelare.
Zašto je cena porasla?
Zbog primene poznatog zakona o ponudi i potražnji.
Omanula je proizvodnja u Argentini i još nekim drugim državama izvoznicima za EU.
Evidentan je pad u broju košnica, pre svega u nekim zemljama zapada, što zbog bolesti pčela, što zbog opšte  hemizacije poljoprivrede.
Ono čega nedostaje, mora da poskupljuje!
Međutim, "neki" u svom prepoznatljivom populizmu tu činjenucu žele da iskoriste za sebe i da prosečnom pčelaru pokažu kako su "mnogo" uspešni te da su zato nezamenljivi.

Djoko Zecevic:

--- Citat: Milic Vukic  Mart 11, 2011, 19:47:11 ---      Dragi komšija preko Crnokose,
Čitao sam i ne mogu da verujem. Pošto IO nije mogao da utvrdi ko je krivac za određene nesporazume (ne znamo koje) nađeno je "spasonosno rešenje" smeniti sve sa uredničkih mesta.
     Zaboravili su poznatu krilaticu "Bolje da sto krivih neopravdano izbegne kaznu, nego da jedan nevin oseti svu nepravdu kazne".
     Provlači se i teza da je sve "zakuvao" upravo neko iz IO nezadovoljan što za glavnog urednika nije prošao njegov čovek.
U svakom slučaju rasplet tek sledi.

--- Kraj citata ---

Kolega Miliću,
lepo ti napisa "bolje da sto krivih..."
E moj druškane pa mene su izbacili sa foruma SPOS-a bez i trunke krivice!
Ti to najbolje znaš!
Smeo bih da se zakunem (ako danas zakletva više važi) u sve moje što imam živo da nisam načinio nikakvu grešku.
Zna to dobro i kolega Žika Stojanović!
Pa mislim da dobro znaš da sam postavio preko 50 tema, napisao više od 1000 poruka i bio među prvima urednik, ali da bi sakrili svoj prljav veš, brže bolje mene trajno isključiše - banovaše i sve pod plaštom tobož da će policija istražiti ali evo druga godina policija kod mene ne dolazi a ja ih željno očekujem.

A ja nemam nikakva prava na odbranu niti imam gde da iznesem  i prezentiram javnosti!!!

Za ovo što se tamo desilo, sinoć su mi javili Brnda i Sević, pa sam ušao kao gost i čitao i čudio se, pa i tvoj komentar sam pročitao (mudar nema šta!), a kolega iz Bača, mislim da se zove Zdravko, napisa da tamo nema banovanja, te sam mu morao poslati PP u kome sam ga obavestio o teškoj nepravdi prema meni od strane "moćnika"!

Forum SPOS-a je vlasništvo svih nas članova, i milsim bez suda časti ne bi mogao niko da bude isključen!
A naročito ako je nevin 1000%!
Ništa jače ne boli čoveka nego nepravda, bar ja tako mislim?

Ovde sam došao i poštujem ovaj forum kolege Voje i ako bi me on kojim slučajem isključio, to je njegovo pravo jer je privatan, ali tamo to ne bi smelo da se desi!?

Po meni isključenje treba da bude posledica samo dve stvari: šovinizam i porodično vređanje članova a suprotno pa i oštro mišljenje vezano za pčelarstvo, e to ne bi nikada trebalo da bude povod ali poneki žele da budu, kako ti reče "Mesije" i tu više nema prostora za pravdu, moj Vukiću.
  
Na kraju rekao bih, Plači Srbijo, "pravda je teško dostižna i spora ali ipak dođe, no nepravda dugo traje, moj poštovani kolega Vukiću.

Uz pozdrave Kolegama, izvinjenjavam se na dužini poruke, a možda mnoge ovaj moj problem i ne interesuje, dok njih nedaj Bože ne bi stiglo!

Milic Vukic:
Naravno da znam, dragi kolega sa planine Zlatar. Sve što si napisao stoji ali i sam si rekao da nepravda suviše dugo traje. Ako nešto znači slažem se sa tobom.
Neko je pitao da li neko zna do čega je došlo.
Sve je inicirao da ne kažem zamesio Đokov bivši prijatelj DD član IO,dakle teza se pokazala kao tačna. Detalje možete pročitati ovde:http://spos.info/forum/index.php?topic=12874.0
Treba malo strpljenja i znanja čitanja između redova.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju