Radovi na pčelinjaku > Radovi na pčelinjaku po godišnjim dobima

Dnevni izveštaj sa pčelinjaka

<< < (2/189) > >>

vojkan randjelović:
kao da ima HILTI a ne kljun

stevanovic sveto:
Gledao sam prošlog leta kako detlić tuče u metalnu konstrukciju dalekovoda. To je nešto neverovatno, kao mitraljez. Najverovatnije tako isteruje bube koje se zavuku u samu konstrukciju. To je čudo od prirode. Nije mi jasno kako izdrži glava da se ne raspadne. Pozdrav.

sava mitic:
Borba za opstanak / hrana /. On sam mora nahrani i sebe, bez ičije pomoći / a možda i
svoj podmladak.

Pozdrav iz ALeksinca

stevanovic sveto:
Ne verujem da sad ima podmladak. Oni tamo nemaju prirodnih neprijatelja, zaštićene su ptice. Posteri ptica grabljivica ne vrede, njih se ne plaše, jedino da u pčelinjak naelim mačke, ali one tamo neće da budu stalno. A ptice nisu glupe. Lazo je nekad imao Žiklješu (nadaleko čuveni mačak) na pčelinjaku i nije dozvoljavao pticama da se muvaju po pčelinjaku. Nažalost, Žiklješu je neko otrovao, a adekvatne zamene još nema. Pozdrav.

PS  Možda bi ovakvi macani nešto vredeli u pčelinjaku.

Željko Vučković:
Kolega Sveto moj drugar i ja na pčelinjaku imamo sličan problem, ali gledajući tvoje slike ne u takvoj meri, i probali smo jednu vrstu plašenja ptica razvlačeći stare audio ili video trake unutar pčelinjaka. Trake vibriraju imaju solidan zvuk kad duva vetar, a i presijavaju se na suncu. Nisam siguran da li baš pomažu u potpunosti, ali izgleda da ipak ima efekta.
Pozdrav 

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju