Ostale teme na forumu > Ostale teme u pčelarstvu

Vremenska situacija

<< < (479/485) > >>

Vojo Brstina:
Обишли смо данас један пчелињак поред Тисе. Беше хладњикаво и ветровито, облачно време. 
нађох једну пчеле на лету једне кошнице која је озебла и није имала снаге да уђе у кошницу. Узмем је за крила и увучем је унутра кроз лето. Тамо је мало топлије па ако буде имала среће да подигне темепратуру свог тела попеће се до клубета.

Било је вероватно око 6-7 степени по некој мојој слободној процени.

Поздрав драгим пријатељима... 

Vojo Brstina:
Јуче сам обишао један банатски пчелињак поред Тисе где су пчелице на лепом и сунчаном дану ипак по мало излазиле из кошница. Било је хладњикаво са температуром око 10 Ц степени.

Данас је опет лепо и сунчано време и мало је топлије него што би требало да буде у новембру. Укупне новембарске температуре у овој години за овај мој банатски крај су изнад вишегодишњег просека. 

Поздрав драгим пријатељима... 

Vojo Brstina:
Кренем у шетњу на сат времена после ручка  данас  три, четири километра ради боље циркулације и гледам кроз 7-8 улица свуда исцветао маслачак и по нека пчела на њему.

Боље би било да је мало хладније и да не излазе.

Поздрав драгим пријатељима...

Vojo Brstina:
Код мене данас ветар као луд, после и киша, баш ружно неко јесење време. Стала је киша негде после подне али је јак ветар наставио да дува. Прексиноћ како је пала вече већ се све било смрзло, шоферка на ауту забелела као да је снег пао. Добро је што је хладњикаво и што има мразева а било би боље да још мало више захлади.
Ко зна кад ће захладити како треба јер за сутра поново најављују топло време и температуре  13-14 и више.

Поздрав драгим пријатељима...

Vojo Brstina:
Ваљда ће стати овај ветар што већ данима дува у Банату. Само му се ветрењаче радују.   :D

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju