Autor Tema: Предавање у Н. Бечеју: Пролећни развој и припреме за пашу уљане репице  (Pročitano 380 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vojo Brstina

  • Domaćin foruma
  • *******
  • Poruke: 4448
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
У суботу 11. марта ове 2023 год на позив удружења пчелара Новог Бечеја одржао сам предавање на тему Пролени развој и припрема за пашу уљане репице.
Предавање је почело у 10 сати и трајало до око 12: 30 мин. или око 2 и по сата .
Предавање сам одржао са пуно посвећености датој теми, сасвим опуштено и са пуно љубави  и поред тога што није било присутно много пчелара. Такву посећеност предавању сам и очекивао јер су из околних удружења закаснили да обавесте пчеларе о планираном предавању тако да је тек на моју интервенцију у петак навече на вибер групи удружења Нектар Ново Милошево објављено да ћу сутра ујутро у 10 сати држати предавање док СМС поруке уопште нису прослеђене пчеларима у том удружењу. Председник удружења рече ми да није ни видео поруку јер није гледао у телефон у поруке током недељу дана о тиме да ће бити одржано предавање а секретар рече да нема времена да обавештава пчеларе о предавању.  :D Не смем да се љутим на моје драге пријатеље које сам ја упућивао у пчеларство и који пчеларе са Родном Војом, користећи Нозевој и технику рада коју сам им годинама представљао а који су сада руководиоци у поменутом удружењу пчелара у Новом Милошеву.  :D
Такође пчелари Бечеја и њиховог удружења нису били обавештени да ћу одржати предавање јер је њихов председник ( неки Миле)  :D сматрао да њихови млади пчелари не треба да се "трују" Родном Војом и упознају технику рада и било шта везано за ту технику рада. Наравно Родна Воја уопште није била тема предавања осим што је помињем увек током свог представљања као систем кошнице коју сам осмислио и објавио патенте о њој и мојим другим решењима..  :D  Тако ми после предавања исприча човек из тог удружења, наравно све сам прихватио као нешто " сасвим нормално" .  :D

Брзо је пролетело тих два сата и нешто као и време за пчеларска питања после чега сам пчеларима пожелео срећну и успешну сезону..

После предавања наставили смо пријатељско дружење са члановима удружења пчела Нови Бечеј у оближњем кафићу.  :D

Поздрав драгим пријатељима...     
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.