Autor Tema: UPRAVNI SPOR ZBOG SUBVENICJA ZA 2013  (Pročitano 1348 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sasa zivic

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 125
  • Pol: Muškarac
  • 338 Nmv
  • Lokacija pčelinjaka: zaječar 43°51′24.73N 22°21′23.27E
UPRAVNI SPOR ZBOG SUBVENICJA ZA 2013
« poslato: Septembar 08, 2015, 21:09:53 »
Dakle, kao što i naziv teme kaže subvenicje za 2013.
 Rok za podnošenje zahteva je bio do 31.08.2013. godine. Kako je to bila subota rok se produžava automatski na prvi naredni radni dan a to je 02.09.2013. godine, ponedeljak, kog dana sam ja podneo zahtev kod Pošte u Zaječaru što se u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku ima smatrati kao danom predaje Organu Uprave koji odlučuje po zahtevu.
 Posle dužeg vremena (probijeni svi rokovi za rešavanje u upravnoj stvari) dobijem odbijajuće rešenje zbog kašnjenja u podnošenju zahteva. Kako sam tada bio član SPOS-a i imao pristup SPOS-ovom forumu pišem o tome, apeleujem kod Predsednika ali od pomoći ništa...na kraju bivam i banovan.
 Podnosim žalbu Ministru u zakonskom roku kao drugostepenom organu i...ponovo budem odbijen...normalno opet posle nenormalnog dugog vremena.
 I na kraju krajeva oko 01.05.2015. godine u zakonskom roku podnosim tužbu za pokretanje Upravnog spora zbog celih 10.000 dinara i to protiv države za koju sam ratovao?!?!?! Juče dobijam presudu Upravnog suda da je tužba opravdana i da se predmet vraća prvostepenom organu na odlučivanje sa obavezom da mi naknade troškove postupka na ime tužbe.
 Da li je moguće da radnici koji rade na vođenju Upravnog postupka ne poznaju elementarne odredbe ovog Zakona o opštem upravnom postupku..?!?!
 Pozz
Bolje živeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bijedi

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: UPRAVNI SPOR ZBOG SUBVENICJA ZA 2013
« Odgovor #1 poslato: Septembar 08, 2015, 21:56:03 »
Наравно да је требало да тужиш државу. Ако држава има намеру да тебе оштети, сасвим је у реду да тражиш своје право тужбом. Мислим да си погрешио што не тражиш и затезну камату и све остало што може.

„Свака револуција испари и иза себе остави само шљам нове бирократије“ Франц Кафка

Бирократија је навеће зло и треба га „макљати“ како знаш и умеш. Нарочито када су бирократе и још полуписмене и не знају свој посао.

Теби би држава 'ладно послала извршитеље за неки мањи дуг и "одрала" би те. Значи, не тужиш ти државу као неку узвишену фикцију. Ти си такође та држава. Тужиш управо шљам бирократије који не зна свој посао и који тебе као део државе хтео да покраде.

ПС

Иначе, немој да те чуди што радници (како кажеш) на управном поступку не знају посао. Читао сам предмете из судске праксе и чак и суд који је решавао није донео добру пресуду. Предмет је решавао Апелациони суд (за дату проблематику) и сећам се да је баш било речи о датуму (као у твом случају). Занимљиво је да су у пресуди употребили израз да датум „пада“...и гласи приближно: „како датум рока пада у суботу сматра се да се рок помера на први радни дан следеће седмице“. Да не  говоримо о адвокатима који нису довољно спремни за процес и оштете странку коју заступају. Овоме „кумује“ и поступајући судија, који је  дужан да упозори странку да његов правни заступник не води поступак у на исправан начин итд...

Због таквих и треба тужити државу. Они себе смаатрају државом и мисле да могу да зајебавају народ како хоће.

Занимљиво је да када се читају јавно објављени предмети судске праксе, неке пресуде који се решавају делују толико замршено и толико траљаво док не дођу нпр. до највише судске инстанце. Тада се види како се  суди баш по закону и како то једноставно изгледа. Што указује или на неспособност понеких у низу који решавају спорове или је реч о корупцији.
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).