Autor Tema: Vremenska situacija  (Pročitano 601834 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Odg: Vremenska situacija
« Odgovor #2550 poslato: Septembar 12, 2024, 14:14:16 »
Код мене је сада сунчано и око 26 степени. Фино и пријатно време.
Сад сам гледао прогнозу за наредне дане за Ново Милошево и видим да прогнозирају за наредних пет дана кишу. У суботу и недељу  киша и температура 9-12 степени а онда за понедељак од
10-15 спепени.
Баш прејако захлађење се најављује и ово ће бити више него одлично за наше пчеле.

Поздрав драгим пријатељима.
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Rakovac Goran

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Velika Plana - Radovanje
« Odgovor #2551 poslato: Septembar 12, 2024, 14:26:08 »

И ја сам управо консултовао временску прогнозу за наредне дане. Кажу да следи добро захлађење са кишом. Немам ништа против. Напротив , пчеле ће се полако и лепо стационирати тамо где планирају да им буде клубе. Времена за евентуалну допуну хране ако је то понегде потребно јиш увек има . Ја сам их све још пре две недеље поставио у зимску конфигурацију и рачунам да интервенције неће бити потребне. Ако у некој баш и треба урадићемо и то.

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #2552 poslato: Septembar 13, 2024, 12:16:25 »
Тако је Горане биће времена за додатне радове, изједначавање количине хране као и за прихрану ако недостаје. Може се прихрана урадити и крајем септембра по три, четири литра сирупа, наравно ако је потребно.
Питање је да ли ћу ове године додавати имало сирупа. Од оних које имају преко 14-15 кг меда извадићу рам два па пребацити овим које немају довољно.
Добро је Богу хвала што је захладило.
Јутрос је код мене било 12-13 степени а сада је 16 и почела је да пада полако права јесења кишица.
Искористили смо мало времена пре кише а мало нас је закачила киша па препрскали Војвиром пчеле на једном пчелињаку.

Ово време кад пада кишица одмах смо искористили и за топљење воска а то смо стално одлагали.
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #2553 poslato: Septembar 14, 2024, 10:20:58 »
Јутрос 9 а сада 10 степени и јесења киша фино пада. Заједнице које су имале отворено легло требале би да поједу сва јаја и ларве старости до петог дана. Овакво захлађење је оно што се само пожелети може.

Три века испред света...

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #2554 poslato: Septembar 22, 2024, 18:38:50 »
Већ три четири дана код мене у Банату температуре су 27-28 степени и лепо топло сунчано време са јутарњим температурама 7-10 степени.
Јутрос и јуче по 7 степени ујутро и баш је добро што је ујутро мало хладније.
Јуче је била мала Госпојина а наш народ каже Госпа мала јесен права. Баш је тако по јутарњим температурама.
Обданица је сваки дан све краћа и пчеле то лепо осећају и постепено прекидају са леглом. Само када би Господ Бог дао  да још мало захлади и да потпуно престану са леглом.

Три века испред света...

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #2555 poslato: Septembar 23, 2024, 16:00:06 »
Од јуче после подне ушли смо у јесен и данас нам баш одговара овако фино и пријатно сунчано време у првом целом јесењем дану.
Код мене и данас 28 степени.
Пчеле скоро да и не раде. Обишао сам пчелињак у Новом Бечеју и скинуо папире код неколико спојених заједница. Пар кошница у којим је било 10 и више вароа у прошлом прегледу поново препрскао.
Лета на кошницама су широм отворена како би ноћу што више хладног ваздуха пролазило у кошнице и хладило унутрашњост.
Пчеле испред кошница штите улаз од оса и за сада је све у реду или више него одлично.

Три века испред света...

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #2556 poslato: Septembar 26, 2024, 10:31:35 »
Јутрос сам устао још око шест сати али нисам гледао температуру.
Кад сам погледао у седам већ је било 12 степени а у 8 сати чак 15 степени.
Код нас чим сунце зађе одмах нагло пада температура па је синоћ у осам сати по извештају и мерењу хидрометеоролошки завод републике Србије било тек 14 степени за Кикинду која је ту ј мојој близини док је у Новом Саду било 18 и Београду 19 степени. 😃
Неколико вечери сам пратио разлике и стално је Београд 4-5 степени топлији од нас а Нови Сад 3-4 степена док се током дана температура изједначи.

Три века испред света...

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #2557 poslato: Septembar 30, 2024, 18:49:55 »
Још од јутрос код мене је сунчано време.
Око 12 степени је било у девет сати а после сат, два времена се подигла на 15 и толико је и сада.
Пуно је влаге од киша их претходних два дана. Пчеле не излазе из кошница.

Три века испред света...

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #2558 poslato: Oktobar 01, 2024, 08:44:55 »
Јутрос хладно. Баш лепо време за пчеле у овом периоду.
У осам сати код мене у Банату 7 степени.
Вероватно је у пет, шест сати било још хладније.
То је оно што се само пожелети може у овом периоду.

Три века испред света...

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #2559 poslato: Oktobar 02, 2024, 21:18:06 »
Данас температура дође до 20 ѕ к вечерас је доста топло, ваљда 17-18 степени.
Притисак испод 1000 милибара.
Данас ми прича човек из Зрењанина да је код њих прекључе ујутро и четврти сата било тек само 3 степена и то у граду.

Обданица је сваки дан све краћа и само молим Бога да почне брка киша и да пчеле не излазе из кошница и да потпуно престане унос полена. 😀
Тиме би и легло потпуно престало. 😀

Три века испред света...

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #2560 poslato: Oktobar 03, 2024, 15:21:44 »
Код мене данас пада ситна јесења киша на 14 степени Целзијуса. Поздрав свима.

Три века испред света...