Не може се то спајати са друге две него можда са једном од оне две (ако уопште вреди спајати) што зависи од положаја те кошнице у односу на остале. Али прво треба утврдити има ли матицу. Да ли су пчеле узнемирене и да ли брује (ако су одгајиле матицу која се не може током зиме спарити, узнемиреност и брујање су слабије изражени па се мора тражити матица).
Ако гласно и сложно брује ту нема матице. Други показатељ би биле младе чауре матичњак на рамовима (не чауре излежене матице са коконом него само воштане „основе“ – звончићи).
Разлог утврђивања присуства матице је да пчеле не би убиле матицу друштва којем се ове пчеле придодају. Друштво које има младу неспарену матицу која је одгајена током зиме не би требало да је ратоборно и да прогони матицу друштва којем се те пчеле придодају (по мојим искуствима јер већ имају јаку потребу за леглом), али ипак треба проверити.
Колике су те две улице? Дугачке улице дуж рама (што чисто сумњам јер би такве дуже улице биле могуће само ако је више легла на раму ) или су много мање.
Мени се чини да су то две уличице или што би се рекло шака пчела. Ако сам у праву само повадите рамове и по топлом времену истресите пчеле на пар метара испред кошница па нека улазе где хоће. Храну додати оном друштву које је нема.
Пчеле са рамова отресајте пчеларском четком и не тресите рам (кажете да је мед добрим делом неоклопљен и он има вишка воде па могу свуда лети капљице тог разређеног меда...а то вам баш и не треба

).
Остале рамове склоните у затворену просторију ако има меда на њима да их не нападају пчеле и тако да не може ући миш (немојте само да их заборавите па да мољац уради своје када крену топли дани).
Наравно узмите у обзир да пишем „напамет“ јер слика нема и да пишем како бих ја урадио...на основу познатих (непознатих...јер нема слика

) података.
ПС
Основна грешка је ако нисте гледали та друштва током зиме (нарочито ове
благе зиме). Када кажем „гледали“ не мислим да се „рије“ по кошници на сваких пар дана (како многи мисле када кажем да се и зими гледају друштва) него се одигне поклопна даска и погледа стање друштва (а ради се и зими око друштава ако се мора...па и по снегу).
Матица је могла престати да носи због пуно разлога а да ли су одгајиле младу може се закључити по постојању матичњака са коконом (значи, цео потпуни матичњак који је наравно отворен). Могла вам је испасти са рама када сте прегледали или да је притиснете испупчењем меда на рамовима или комадима воска на раму који штрче.
Други начин праћења је утврђивање присуства матице куцкањем по кошници и ослушкивањем звука (ако сте можда убили матицу или је спала са рама, када сте прегледали) то би вам било јасно и могло је нешто да се уради.
Корист спајања на време је вишеструка за преостала друштва јер би се пчела из безматка искористила код њих...овако је пропала а оне су слабије него што би биле да сте им придружили пчелу из безматка (пчеле којих је тада било прилично, како кажете)...и храну, наравно.