У слободној теми написао сам им једну поруку па ћемо видети даљу дискусију о њиховом вољеном лику...

Овакву поруку:
Слободна тема 3
« Одговор #7969 послато: данас у 02:10:24 »
Цитат
Много тога ми је јасно а много тога и није.

На пример никада ми није било јасно:
Како је словеначки бравар без два прста, мршавко, са крупним црним очима стрељан у Барселони 1939 године након конгреса прозападне црвене партије васкрснуо у пољског јеврејина који је рођен у Бруклину у америци где су му из Кракова побегли родитељи јевреји и који никада није научио словеначки језик и то васкрсао у чику плавих очију, 15 центиметара нижег и 15 кг тежег чику и како су му израсла та два прста а који је после отежао и врскасао у љубичицу белу од сто кила?
Како?
Како мами вољеног лика нисмо однели букет цвећа када је умрла и жалили макар један дан? Како?
Можда тај дан нисмо ишли у школу а ја заборавио ?
Можда је нестало струје па нису могли објавити на телевизији?

У централном комитету сви су били заузети?
Новинари нису добили информације на време?
Сакривено од нас да не би сви плакали јер нисмо имали довољно марамица?
Можда су то сакрили да се не би развијао туризам у Словенији која је ионако већ била најразвијенија јер тамо није било одузимања имовине после рата?
Можда зато што је сав мед из свих република завршавао у Медексу у словенији па се после враћао у теглама у све друге републике па да неби народ покуповао сав мед па да не останемо без меда?
А по ком споразуму између америчке обавештајне службе и немачке обавештајне службе тј Гестапоа га је у Баограду чувао Гестапо у згради поред зграде гестапоа током рата. Вероватно по истом споразуму по коме су сви немачки нацисти крајем другог рата од те исте америчке обавештајне службе покупљени и одведени у миран живот у америци.
И џаба је васкрсла љубичица учио словеначки језик , никада га није научио.
Можда су му пришили та два прста да би боље свирао клавир ? Можда су словенци кад васкрсну и постану јевреји увек говорили пољским језиком и увек добро свирали клавир?
Мени ту ништа није јасно.