Bolesti i lečenje pčela-Štetočine i borba protiv njih > Štetočine i borba protiv njih

BORBA SA ROVCICAMA

<< < (2/2)

Рајко Борић:
Колега Павел, пластична змија из продавнице играчака служи да тера птице, у мом дворишту има доста детлића и сеница. На сваку кошницу сам ставио по змију, понекад их мало померим.

Добро је држати једну на тераси да је голубови не прљају и на чамцу против галебова.

sirka pavel:
Kolega Rajko,hvala ti na pojašnjenju oko zmije.

Dobra ti je ideja u "borbi"protiv golubova na terasi sa plastičnom zmijom,moraću to isprobati,jer imam taj problem sa golubovima kako na terasi,tako i na obližnjem krovu.Namnožilo se to puno,pa samo prljaju! >:(

Nikola Tasić:
Sad čitam ovo i slučam te leteće pacove kako se džilitaju po krovu od leksana, koji je usran i izgreban da skoro i ne propusta svetlo. Odmah ću da probam ljutu guju... Hvala Rajko.
Možda bi umesto lima mogao da postaviš šlajfne od stakla okolo, to se ne bi toliko zagrevalo. Mogu da se nadju takve šlajfne do 10 cm i džabe kod staklorezaca, vredi probati.

Рајко Борић:
Стакло је одлична идеја, није ми пало на памет, пробаћу следећу да направим од стакла; ставићу пре тога парче да проверим да ли се клизају кад слећу. За сваки случај треба око 15цм ширине. (за оне који су се накнадно укључили, причамо о брани за ровчице, слика у одговору #3)

Лим сам покрио белим картоном, ради посао, нема јаре. Нећу скидати брану, много воле да имају велику слетаљку. Изађу поподне ту па се међусобно биште и друже. Пошто је та "слетаљка" око целе кошнице, шетају около. Исто то би могле да раде на крову али их тамо не виђам.

Рајко Борић:
Брана за глодаре показује још једну корисну особину: по врућини, пчеле на праве браду на доле, где могу да их дохвате јежеви, крастаче и други грабљивци. Праве је на брани и на кошници, од лета на горе.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju