Radovi na pčelinjaku > Praktično pčelarstvo i metode pčelarenja

Градско пчеларење

<< < (5/5)

Рајко Борић:
Ево шта Немци мисле о градском пчеларењу.

Rakovac Goran:Београдско удружење пчелара је покренуло иницијативу за формирање пчелињака на територији самог града што ће вероватно пратити и одређену промену прописа који регулишу ову материју.
Независно од тога у Београду на подручју ГО Раковица је никао још један мали пчелињак. Ради се о " младом " пчелару Милошу Милошевићу који је запчеларио прошле године и који је свој базни пчелињак стационирао у селу Крћевцу крај Тополе ( види тему Пчелињак Крћевац ).
Дана 19. маја Милош и ја смо разројили његове кошнице у Крћевцу и ројеве са по 4 - 5 рама затвореног легла и прошлогодишњим матицама пренели у Београд где смо их сместили на бетонску плочу његове гараже. Локација је добра , Кошутњак је на неколико стотина метара а и око саме Милошеве породичне куће има сијасет разноврског медоносног дрвећа.
Крајем маја ројеви су добили други наставак од изврцаног меда на чишћење. Прекјуче су добили и трећи наставак јер су фантастично напредовали. Уноса има , сталан је и конинуиран и Милош ће за релативно кратко време имати још једно врцање.


П.С.


Да не буде заблуде друга слика показује кошнице са задње стране па зато на њој нема пчела.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju