Ostale teme na forumu > Ostale teme u pčelarstvu

Šećerni sirup

<< < (2/14) > >>

Valon Mustafi:

--- Citat: Lazovic Zivojin  Januar 20, 2011, 01:53:04 ---Pokušao, ali ne znam da li sam i uspeo...
Pozdrav

--- Kraj citata ---

  Mislim da je sada dobro ;)

  Pozdrav.
Uzastopna Poruka: [time]Januar 20, 2011, 14:18:17[/time]
--- Citat: Lazovic Zivojin ---Probaću da pronađem i gde sam pročitao (radi se o ispitivanjima na nekom od ruskih pčelarskih instituta) da pčele znatno bolje zimuju na medu, koji su napravile od šećernog sirupa ( na vreme dodatog), nego čak i na nektarskom. Razlog za to je što se u debelom crevu pčele od takvog meda stvara znatno manje nesvarljivih materija, pa je i vreme do pročisnog leta produženo.
Takođe se preporučuje da je za zimske rezerve hrane pčelama potrebno davati sirup 3:2 (u korist šećera) jer se za njegovu preradu u med pčele najmanje "troše". Prehranu je potrebno uraditi već u avgustu u velikim porcijama.

--- Kraj citata ---

  

Valon Mustafi:
 
--- Citat: momamilosevic  Januar 17, 2011, 22:24:57 ---
--- Kraj citata ---

  Dali prerađena hrana je dobijeni med posle prerade secernog sirupa (serbet), ili?

Tomislav Androš:
Sigurno nije, jer svi bi onda kupovali kilu secera koja je jeftinija od kile meda (bilo kojeg).. i time hranili pčele da dobiju med.. i na taj način dobiven "med" ne može nikad imati one lijekovite sastojke kao med dobiven sakupljanjem nektara raznog bilja.. i zbog razlike u tim sastojcima razultat prerade secernog sirupa ne mozemo zvati medom.

Vladimir_Božičković:

--- Citat ---  Dali prerađena hrana je dobijeni med posle prerade secernog sirupa (serbet), ili?
--- Kraj citata ---

To se naziva umjetni ili patvoreni med ;)

Nemet Ištvan:
Pošto je sad već (može biti da je kasno u nekim predelima) na izmaku sezona za prihranu pčela šećernim sirupom, želim napomenuti da kad govorimo o PRIHRANI ŠEĆERNIM SIRUPOM ne mislimo na proizvodnji fasifikovanog meda!
Bar, ja se tome nadam!
Šećerni sirup je veoma korisno, ali samo u potrebnim količinama, a savestan pčelar, koji ima imalo obzira prema potrošaču, nikad neće proizvoditi "nazovimed"-a!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju