Autor Tema: Forum SPOSa  (Pročitano 395433 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Tomislav Milanovic

  • Član foruma
  • ***
  • Poruke: 26
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Bujanovac
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #435 poslato: Decembar 26, 2013, 17:09:57 »
                 Pitanje za Ivicu Kuzmanovića:

                Kako da se sam banujem na trajno sa foruma SPOS-a pošto mi njihovo banovanje ističe prvog januara 2014 godine, a administrator tog foruma mi već poslao preteći majl da će mi banovanje produžiti zato što ga blatim po drugim pčelarskim forumima. Tačno je da sam na forumu Brdsko planinsko pčelarenje napisao da me banovao administrator tog foruma koji nije ni bio rođen kada sam ja počeo da pčelarim.
                To je čista istina jer ja sam počeo da pčelarim pre 36 godina a administrator tog foruma ima 34 godine. 

                Ne mogu da shvatim da taj administrator prati sve pčelarske forume i SANKCIONIŠE kolege ako i na drugom forumu napišu nešto što se njemu ne sviđa. Prosto NEVEROVATNO ali vrlo ISTINITO. Zato sam i napisao da više neću da budem član SPOS-a niti predplatnik na časopis PČELAR posle 35 godina vernosti, dok je administrator foruma  SPOS-a ovaj aktuelni

                Pozdrav iz Bujanovca  Toma  PČELKA
Ako mislite da će drugi ljudi biti dobri prema vama zato što ste vi dobri prema njima to je isto kao da mislite da vas lavovi neće pojesti zato što vi ne jedete lavove

Van mreže Ivica Kuzmanovic

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 218
  • Pol: Muškarac
  • Blago onom kome um u srcu počiva.
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #436 poslato: Decembar 26, 2013, 17:40:43 »
Gosn Tomo potpuno razumem Vašu razočaranost, i ovo što ste napisali zvuči stvarno neverovatno a verujem da je istinito. Kad Vam istekne ta zabrana lepo na forumu u adekvatnoj temi napišete da želite da administror ukine vaš nalog, obriše šifru i da vas obriše sa foruma jer ne želite više da budete član istog. Oni će Vam reći da sve što ste napisali ostaje na forumu i da ne mogu da obrišu vaš nalog jer je to vlasništvo foruma, tako da će Vam samo zabraniti pristup, al ostaće dokumentovana ta poruka u kojoj želite da napustite forum. Takođe možete da napišete i razloge zbog kojih to želite.
pozdrav i svako dobro,

Čovek je dat i zadat. Sloboda nije data već je zadata.

Van mreže Ivan Simic 1

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 104
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: selo Blendija
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #437 poslato: Decembar 26, 2013, 19:53:03 »

  Opet sam banovan sa foruma zbog par nezgodnih pitanja, jedno od njih je na slici a mogucnost da urednici procene sadrzaj pojedinih poruka pre objavljivanja podseca na ,blago receno ,cenzuru.





Van mreže Ivan Simic 1

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 104
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: selo Blendija
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #438 poslato: Decembar 26, 2013, 21:23:52 »
Povod mog prvog banovanja
« Poslednja izmena: Decembar 26, 2013, 21:45:35 od strane Ivan Simic 1 »

Van mreže Vojo Brstina

  • Domaćin foruma
  • *******
  • Poruke: 4407
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #439 poslato: Decembar 26, 2013, 21:44:39 »
Očigledno da će uredništvo sposa dobiti pojačanje sa još jednim dokazanim braniteljom nelegalnog predsednika. Tako je nekada Savo Tadić trčao oko Slobe Jevtića, administratora Krstića i napadao na sve one koji kritikuju urednike, predsednika i SPOSove organe i naravno napadao sva  domaća rešenja i evo ga odmah na mestu urednika.
Pošto se sada isti ističe u napadima na sve one koji kritikuju nelegalnost sad čovek traži i zarađuje mesto u uredništvu časopisa Pčelar a posle će istim stepenicama da se penje dalje do IO. SPOSa.
 
Diktatura koju sprovode urednici sposovog foruma izbacujući sa foruma sve one koji dokazuju nelegalnost i pogubne odluke skupštine sposa i IO a da bi zaštitili nelegalnog predsednika prelazi sve granice. 
Na temi čemu služi statut jedan od članova sve one koji se bore za legalnost nazva statutobranitelji APISOVCI. I ni jedan od urednika ne obrisa poruku.

Treba ih sve posmenjivati, nije to njihov Forum da na njemu mogu da rade šta hoće.

Otkud im pravo da započinju NOVU CENZURU brisanjem mnoštva poruka. Unakazili su mi mnoštvo tema na tom Forumu i ispravljali kako im je volja. A tek najavljuju dalja brisanja svega što im se ne sviđa, SRAMOTA!
Sad neprijatelji srpskog naprednog pčelarstva treba da odaberu šta je za javnost a šta treba obrisati!
takve namere zaslužuju svaku OSUDU!
Sada im je nakon 3-4-5 godina palo na pamet da brišu poruke i cele teme..
Taj teror treba zaustaviti..

Ko im smeta da otvaraju nove teme i da na njima pišu šta god žele.
 A zašto nakon toliko vremena da sada brišu cele teme ili poruke u nekim temama koje im se ne sviđaju? Do sada im nisu smetale a sada im smetaju.

Urednici su sami na bezbroj tema omalovažavali Forum SPOSa, sa hiljadama poruka o "kume kako ti belka" i "dobro je kume upravo sam je pomuzao", hiljadama recepata za kolače, hiljadama slika grožđa i ostalim glupostima i sada bi ti isti urednici ("estecki" i ostali "precednikovi" poslušnici) da brišu sve što im nije po ukusu.
Ne mogu da verujem u kom svetu živimo..

Pozdrav svima....
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #440 poslato: Decembar 26, 2013, 22:04:48 »
Ivane, zanimljivo je da su isključeni učesnici u diskusiji koji postavljaju nezgodna pitanja. To se radi u cilju korumpiranja javnosti. Naveo sam da na forumu ima pojave korupcije. Službena lica foruma korumpiraju javnost.

To je obmanjivanje na različite načine. Radi se o iznošenju mišljenja koja utiču na formiranje rasuđivanja svih koji prate forzum. Navodno ličnog mišljenja, kao što je to saopštenje predsednika na koje se više puta poziva u kojem on iznosi laži o tome da se radi o potpuno novom statutu koji propisuje mandat 4+4 godine. U mojoj prethodnoj poruci nije moja greška, kada sam napisao da je mandat dve godine. To je navedeno u novom statutu iz 2010, a predsednik obmanjuje javnost na osnovu izmena i dopuna statuta, govoreći o tome kako je to novi statut. Ne, to su izmene i dopune statuta. To je morao jasno da saopšti.

Kasnije je nastavio da vrda sa nekim objašnjenjima, kako je to njegovo lično mišljenje.

Dalje, isključenjem nekoliko učesnika u diskusiji koji traže da se razjasne neke činjenice, nastavlja se obmana na različite načine.

Vrlo je zanimljivo da je potom nastupio član IO (DD) koji je citirao član 89. Zakona o udruženjima građana. Naglasio je (bold) poslednji deo rečenice koji kaže:

„..., prestaju da važe danom početka primene ovog zakona

Pazite, kolika je to prikrivena obmana: objaviti član 89, praktično bez komentara i naglasiti deo rečenice koja se u stvari odnosi na Zakon o kretanju i boravku stranaca i Zakon o utvrživanju određenih nadležnosti autonomne pokrajine.

Da bi se poturale ovakve stvari, bilo je potrebno udaljiti učesnike u diskusiji, koji su malo proučavali i zakon i statut. U tom smislu razumem zašto ti cenzuriču poruku. Citirao si pisanje kolege sa foruma, koji je isto preuzeo ulogu bacanja prašine u oči. Sa stručnog stanovišta.

Što se tiče tvog isključenja, otvorio sam ranije i temu na forumu SPOS-a o objavljivanju PP. Tema je „zaklonjena“ sa dve poruke van teme u kojima između ostalog piše i predsednik. Inače, koliko se sećam nisam video da u pravilniku piše da se ne smeju objaviti PP. To su samo izgovori za zloupotrebu ovlašćenja.


PS

 Ivica je napisao da poznaje Savića i kaže da ima utisak da je dobar i pošten čovek. Staro pravilo je: daj čoveku malo vlasti i videćeš kakav je čovek. Nemam visoko mišljenje o čoveku, koji progoni samo određene osobe i koji je npr. Dejana Kostadinovića optužio na osnovu laži. Slično se poneo i u poruci na slikama kada sam naveo da se objavljuju pp. Nije to prvi put. Progonio je Nikolu uvredam i mnoge druge. To je dobar čovek? Možda...


I što u smislu dela Vojine poruke, radi se stalno prisutnoj korupciji i određenoj vrsti nagrade za one koji verno služe. U tom smislu i Veličković nije isključen.
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Ivan Simic 1

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 104
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: selo Blendija
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #441 poslato: Decembar 26, 2013, 22:05:50 »

    Poruka clana IO zbog koje sam posumnjao na pracenje PP, njegova poruka je mladja od PP koju je meni poslao Todorovic citav minut. Pa se postavlja pitanje kako je mogao da zna sadrzaj njegovog odgovora ?
   



     Odgovor Todorovica na javnom delu foruma koji je kasnije obrisan.

     Na trecoj slici odgovor  administratora foruma. On nikako da odgovori na moje pitanje da li poseduje pristup SQL bazama u kojima se cuva kompletna prepiska na forumu SPOS-a,prepiska se moze pratiti u realnom vremenu a moze je pratiti i vise lica ako imaju otvoren pristup.
     Samo karakter odgovorne osobe stoji na putu tome da prati PP prepisku,a definitivno da mnogima to nije jaca strana. Zato pazite sta pisete u  privatnim porukama.
 
   Neka admin foruma spoji ovu moju poruku sa  prethodnom ukoliko je to izvodljivo.
« Poslednja izmena: Decembar 26, 2013, 22:25:55 od strane Ivan Simic 1 »

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #442 poslato: Decembar 26, 2013, 22:25:33 »
To su njihova lažna poštovanja  potencijalne zaštite "potencijalnog" zakona :D.


          Nema krivičnog dela niti kazne bez zakona
                Član 1
Nikome ne može biti izrečena kazna ili druga krivična sankcija za delo koje pre nego što je učinjeno zakonom nije bilo određeno kao krivično delo, niti mu se može izreći kazna ili druga krivična sankcija koja zakonom nije bila propisana pre nego što je krivično delo učinjeno.


             
Tako da su zloupotrebili pravilnik. Postoje krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti i postoje krivična dela za koja se goni po privatnoj tužbi.

            Nema kazne bez krivice
                Član 2
Kazna i mere upozorenja mogu se izreći samo učiniocu koji je kriv za učinjeno.


Na osnovu ovoga, zaštitnici “potencijala” krše zakone i uvode cenzuru i vrše progon i diskriminaciju člana foruma. Na osnovu konstrukcije koja je u stvari laž.


PS

Inače, mene su verovatno udaljili sa foruma zbog navodne uvrede. Kakvih sve tamo ima uvreda, saznaće se i saznaće se kako se one kvalifikuju. Ali ja sam samo iskoristio svoje zakonsko pravo na odgovor. Meni je nanesena teška uvreda, jer je predsednik saopštio da se na neki način konsultovao sa mojom malenkošću po pitanju "suvencija" :D. Saradnja sa nekim ko povremeno laže, za mene je teška uvreda.
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Tomislav Milanovic

  • Član foruma
  • ***
  • Poruke: 26
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Bujanovac
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #443 poslato: Decembar 26, 2013, 22:46:07 »
                        Poštovani kolega Vojo


           Voleo bih da pročitate moj post br 435 na ovoj temi i dobro razmislite i odgovorite mi na sledeće pitanje;


           Dali da se povučem iz članstva SPOS-a i prekinem predplatu na časopis PČELAR, posle 35 godina vernosti što bi značilo da je uspeo jedan vrlo arogantan administrator, bez trunke ljudskosti i poštovanja starijih osoba, ili postoji mogućnost da se ovde dogovorimo i masovno svi pojedinačno pišemo izvršnom odboru da odmah smeni  aktuelnog administratora foruma SPOS-a, jer se on ponaša kao da je forum NJEGOV A NE SPOS-ov ??? .
              Pozdrav Toma PČELKA
Ako mislite da će drugi ljudi biti dobri prema vama zato što ste vi dobri prema njima to je isto kao da mislite da vas lavovi neće pojesti zato što vi ne jedete lavove

Van mreže Tomislav Milanovic

  • Član foruma
  • ***
  • Poruke: 26
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Bujanovac
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #444 poslato: Decembar 26, 2013, 22:53:12 »
                        Iz iskustva znam da pomenuti administrator vrlo pažljivo prati ovaj forum i sa velikim uživanjem SANKCIONIŠE one koji ovde nešto napišu što se njemu ne sviđa. A ono što sam ja napisao u predhodnom postu sigurno neće da mu se sviđa i čeka me DOŽIVOTNO banovanje ili sve dok je on ADMINISTRATOR. Nadrljao sam.


                       Toma  PČELKA
Ako mislite da će drugi ljudi biti dobri prema vama zato što ste vi dobri prema njima to je isto kao da mislite da vas lavovi neće pojesti zato što vi ne jedete lavove

Van mreže Dragan Stantić

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 266
  • Pol: Muškarac
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #445 poslato: Decembar 26, 2013, 22:59:35 »
Tomo, nisam siguran da je tako, pa ne gledaju oni u tuđe dvorište!
Ako vam je za utehu, video sam da ste tražili seme evodije, poslaću vam ja ako želite, samo mi javite adresu.

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #446 poslato: Decembar 26, 2013, 23:07:11 »
Kolega Tomislave, nije dobro zbog par bezobraznih i drskih ljudi da se odreknete članstva u SPOS-u.

Administrator je drzak i bezobrazan jer sprovodi naloge drugih. Neko drugi upravlja njegovim postupcima.

Treba pisati Izvršnom odboru, ali pre svega Sudu časti da suspenduje pravilnik i donese pravilnik kakav dolikuje civilizovanom društvu i u skladu je sa svim propisima i konvencijama koje je Republika Srbija potpisala. Sud časti je ovlašćen da suspenduje svaki opšti akt SPOS-a (a pravilnik to jeste), ako se smatra da nije u skladu sa zakonom.

To što se tako ponašaju izgleda da ima za cilj da forum SPOS-a prestane da postoji u obliku kako je zamišljen. Ako se desi da neko podnese tužbu, može se svašta desiti. A s obzirom da su prešli sve mere u ponašanju i narušili osnovni koncept postojanja, foruma sve je moguće.

Moje lično mišljenje je da određena grupa smatra da je postigla svoje lične ciljeve i da ima nameru da „uguši“ forum, koji je sredstvo brzog sticanja informacija.
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Vojo Brstina

  • Domaćin foruma
  • *******
  • Poruke: 4407
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #447 poslato: Decembar 26, 2013, 23:22:45 »
Evo i dva Dragana su odgovorili..

Čika Tomo, detaljno sam pročitao Vašu poruku 435.
Ako čitate časopis Pčelar šteta bi bila da zbog torture urednika sposa napustite SPOS i prestanete sa primanjem časopisa.
Treba platiti članarinu i imati pravo na kritiku i borbu za pravdu. Mislim da je šteta posle 35 godina neprekidnog članstva da izlazite iz organizacije. Nije to njihova očevina, mada ispada da jeste, treba istrpiti nepravdu i kao što rekoh boriti se za bolji SPOS.

Želim vam puno zdravlja, mira i snage da izdržite sve nepravde.

Pozdrav svima....


Kolega Tomislave, nije dobro zbog par bezobraznih i drskih ljudi da se odreknete članstva u SPOS-u.

Administrator je drzak i bezobrazan jer sprovodi naloge drugih. Neko drugi upravlja njegovim postupcima.

Treba pisati Izvršnom odboru, ali pre svega Sudu časti da suspenduje pravilnik i donese pravilnik kakav dolikuje civilizovanom društvu i u skladu je sa svim propisima i konvencijama koje je Republika Srbija potpisala. Sud časti je ovlašćen da suspenduje svaki opšti akt SPOS-a (a pravilnik to jeste), ako se smatra da nije u skladu sa zakonom.

To što se tako ponašaju izgleda da ima za cilj da forum SPOS-a prestane da postoji u obliku kako je zamišljen. Ako se desi da neko podnese tužbu, može se svašta desiti. A s obzirom da su prešli sve mere u ponašanju i narušili osnovni koncept postojanja, foruma sve je moguće.

Moje lično mišljenje je da određena grupa smatra da je postigla svoje lične ciljeve i da ima nameru da „uguši“ forum, koji je sredstvo brzog sticanja informacija.


Bravo Dragane! U potpunosti delim tvoje mišljenje.

Pozdrav svima...

Tomo, nisam siguran da je tako, pa ne gledaju oni u tuđe dvorište!
Ako vam je za utehu, video sam da ste tražili seme evodije, poslaću vam ja ako želite, samo mi javite adresu.

Dragane, ima kod mene još malo prošlogodišnjeg semena koje može da se seje. A posle neka ide tvoje..  :D

Pozdrav svima... 
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #448 poslato: Decembar 26, 2013, 23:35:47 »
Svakako da se treba izboriti da svi članovi budu sigurni da SPOS radi po određenim pravilima i zakonima.

Uopšte nije tačno to što neki lažovi tvrde, da npr. ja želim da se predsednik smeni. To je čista laž. Radi se o tome da je rad saveza javan i da se ne može javno tvrditi sve i svašta. Ne vidim zašto se toliko svi nerviraju, kada se postave neka pitanja i zašto iznose neka iskrivljena mišljenja (pa i gluposti, po načinu kako je to saopštavao „svoje mišljenje“ jedan član IO)

Meni lično (a nadam se i velikom broju članova SPOS-a) je bitno da se radi po zakonu. Svedoci smo mnogih manipulacija koje su osiromašile ovaj narod i to je jedini motiv.

Tako da ipak treba istrajati u borbi da se nešto jasno utvrdi.
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Miroslav Jovanović

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 699
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #449 poslato: Decembar 26, 2013, 23:57:36 »
Ja sam pčelar amater hobista. Nisam član spos. Neću ni da budem dok je Napoleon(animal farms) na vlasti. Koliko vidim da prepiske preko foruma nemaju smisla. Ne vredi se spustati na taj nivo. Kadija te tuži kadija ti sudi. U njinim rukama je i nož i pogača. Jedino rešenje pravdu potražiti na sudu ili kod nadležnih organa koji su zaduženi za to. Možda i kod zaštitnika građana. IO, skupština i drugi organi sposa su pod direktnom vlašću Napoleona. Neki ucenom neki povlasticama a neki koji vole da su podrepaši. Problem predstavlja naš državni aparat koji je spor i neki procesi traju godinama. To on zna i vešto koristi. Tehniku je savladao na kursu kod "dobrotvorne organizacije". Iako nisam u potpunosti upućen u dešavanja na prvi pogled se vidi da nešto nije u redu. Želja za vlašću koja se graniči sa bolesnim ambicijama verovatno ima i svoju pozadinu. To će se vremenom otkriti. Na tom forumu više ne pišu majstori pčelarstva. Sve je manje tema o tehnikama pčelarenja i pčelarske prakse. Čak se pojavljuju i teme koje su za rubriku pčelarske gluposti što neiskusne i početnike može navesti na krivi put.
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić