Autor Tema: Слободна тема...  (Pročitano 69313 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sinisa Mirovic

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 438
  • Pol: Muškarac
Odg: Слободна тема...
« Odgovor #120 poslato: Januar 26, 2019, 12:12:50 »
U Engleskoj poslanik ne prima platu cak ima stetu ako vodi neki biznis jer gubi vreme u politici ali je to za njih cast,a za nas mogucnost da se obogatis.Ukinite platu poslanicima i videcete pad interesovanja za politiku.Podignite cene u skupstinskom restoranu i imacete manje ljudi na kazanu.Smanjite broj poslanika  srazmerno broju stanovnika kao u EU.Ima nacina ali nemako da to uradi jer je narod na takvom stupnju razvoja da takve stvari ne prolaze.Neobrazovani i siromasni se hvataju za nacionalizam,komunizam,terorizam i verski fanatizam.Zato se komunizam nije prihvatio u razvijenim zemljama negu u najbednijim.Hriscanstvo prvih 100god prihvatili su samo najsiromasniji dok su se bogati gnusali hriscanstva .Sam car Konstantin nije bio hriscanin i prihvatio je isto na samrti.

Van mreže Рајко Борић

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 394
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Прхово и Караш
Слободна тема...
« Odgovor #121 poslato: Januar 26, 2019, 12:57:28 »
Мој прадеда, Војислав Борић је био школски надзорник. Имао је петоро деце. Кад је његов син Миленко завршио учитељску школу, он га је послао у најзабаченије планинско село да ради као учитељ. Па се онда распитао која је лепа, висока девојка из добре куће дипломирала па је њу послао у оближње село. Као случајно. Наравно, зближили су се, венчали и изродили троје деце и намножили 50так кошница. Систем је био такав да како им деца расту, учитеље селе у већа места, са средњом школом а у село шаљу почетнике. Додатна корист је била следећа: кад код прадеде дође неко да ургира боље место за своје дете, он би му рекао: "могу да учиним само да замени место са мојим сином, ако хоћеш". Молилац би се обрадовао, упитавши "а где је твој син"? Кад би чуо, одмах би одустао. То се прочуло и прадеду нико није гњавио са ургенцијама.

Na mreži Vojo Brstina

  • Domaćin foruma
  • *******
  • Poruke: 4407
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Odg: Слободна тема...
« Odgovor #122 poslato: Januar 26, 2019, 13:02:22 »
А
Хајде добро нека у парламенту и у општинама плата буде до нивоа просечне плате у Србији...
У епсу птт и осталим државним фирмама да плате буду до 500 евра месечно. Студентски и ђачки домови бесплатно за сву децу као и комплетно школовање и бесплатно здравство.
У школе увести заједничко спремање хране, заједнички оброк, одржавање чистоће школе и дворишта.
Свакодневно по један час "Љубав према својој земљи и помоћ другима",  обавезна заједнички излети, пошумљавање, заједничка летовања и камповање у разним крајевима земље итд.
Значи научити их да се воле и да воле своју земљу.
Обавезно служење војног рока од годину дана и увођење још годину дана бесплатног рада за државу одмах после обавезног војног рока за све, мушкарце и жене а у складу са здравственим стањем.
Принудни рад од 20 и више година за производњу дрога.
Десет година принудног рада за кориснике дрога.
Итд.

Све се то може довести у ред. До краја овог века било би нас сто милиона,више него немаца или француза или енглеза, итд.

Поздрав драгим пријатељима...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Na mreži Vojo Brstina

  • Domaćin foruma
  • *******
  • Poruke: 4407
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Odg: Слободна тема...
« Odgovor #123 poslato: Januar 26, 2019, 13:10:06 »
Свака част за Бориће. Сад сам погледао линк о прадеди Војиславу. Понос за тебе, све Бориће и за цео српски народ.

Поздрав драгим пријатељима...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Слободна тема...
« Odgovor #124 poslato: Januar 26, 2019, 13:14:36 »
Многима сметамо па нас уништавају плански и стручно. На приметне и скривене начине. Појачавају дејства и не одустају.
Ако не предузмемо радикалне мере нестаћемо. Делотворне мере не би биле популарне у почетку па их је немогуће спровести без доктатуре. Али би диктатор морао да буде патриота, способан и поштен. Нажалост, намештали су да нас воде србомрзи, будале и\или лудаци. Не могу да проценим да ли је Србима већу штету нанео краљ Александар или Броз.

Решење нам је свима јасно: својим снагама и средствима, без задуживања, развијати села и мање градове. Обесхрабрити градњу у и лицкање Београда, забранити арчење новца на глупости (јелка од 100.000 евра и слично). Спровести хапшење лопова у управи.
За почетак треба проучити искуства других, Аустријанаца на пример. Тамо је у мањим местима све јефтиније. Чак и бензин. Путник у пролазу сиђе са аутопута у село да наточи и тако уштеди. Успут руча, пазари пар ситница...



За мало Рајко да се потпуно сложим са твојим размишљањем  и предлозима (идејама). Али увек упропастиш многе ствари накарадним размишљањем.

Како можеш да поредиш краља Александра и Броза. Србији се смркло када је окупирана 1945. Тада је формирана свест да се нешто добија као награда и то за нечасни посао (уништавање Србије). Добије се стан, добије се добар посао...генерације су васпитане да отму туђе...и онда је дошло њихово време да наследе своје родитеље на власти и наставе „породични“ бизнис.

Имамо и диктатора. Већ дуже време не гледам вести, али сам синоћ пребацио на РТС да видим прогнозу. Кад оно, диктатор и у улози сеског „џандара“ решава питање неке запаљене куће у Гроцкој...Али у суштини се слажем да само нешто налик диктатури може довести до напретка.
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Слободна тема...
« Odgovor #125 poslato: Januar 26, 2019, 13:21:37 »
Суштина није само у прерасподели онога што иначе пропада (куће и имања). Закони се мењају сваког дана и све су лошији. Када се уведу казне (и до доживотне робије) за „политичке“ одлуке ко што је продаја ПКБ-а или продаја земље странцима, продаја државне имовине странциа у бесцење итд. тада ће се ствари мењати. Не постоје основна правила и нема поштовања правила (поштовање закона па и устава).

Ево, гледам на Агро ТВ сталну промоцију пчеларства...и многи ће рећи да је то успех. Промовише се једна несигурна делатност, а са друге стране се отежава кад год је то могуће. Кажу пчелари да морају поскидати хидрауличне дизалице за палетну сеобу. Уградња се своди на практично немогућу.

 Годину дана се решавам да се задужим и купим кран за утовар палета. Већ сам купио камион на кредит и замислите да са купио и кран задужујући се, па да стоји у дворишту у блату. Они који су се задужили и уложили у овај високо ризичан посао можда морају да распродају имовину коју су заложили за кредит и да постану бело робље и негде раде за ситан новац.

Мој син је васпитан да ради и заради. Да би селио и пчелињак мора бити брз и ефикасан да би безбедно возио (да не буде преморен од утовара када седа за волан). Један од разлога је и тај што је запослен и зато је додатно неопходна та ефикасност...и држава која се као залаже  да млади остану у Србији им то отежава кад год стигне (линк је према снимку Министарсва финансија).

Један од примера је и то што села морају да плаћају противградне ракете (што је обавеза државе која то неће јер ради у корист осигуравајућих кућа). Док се такве ствари не реше, нема бољитка.




ПС

Мој син Вујадин пристаје да ради напорно јер је васпитан да не распродаје и запусти дедовину: ради напорно у фирми и на пчелињаку. Колико ће у тим напорима успети, питање је. Пре неколико дана је у фирми радио везаних 7 смена. Дошао је кући, одспавао и опет отишао јуче ујутру на посао и док ово пишем још не долази кући (за сад је „везао“ само 4 смене).

После годину дана је напредовао до места заменика техничког директора ( као млади стручњак за електронско управљање је учествовао у изградњи нове фирме и заслужо поверење). И не седи у канцерији, него већину времена проводи у погону. Мобилни не носи јер је велика бука и стално је у вези са преносним станицама тако да не можемо ни да се чујемо са њим и знамо а је све у реду.

Врло је могуће да ова држава деморалише и отера овог младог и способног и вредног човека.

Иначе, у термоелектрану у Обреновцу (где и ја радим) тешко да може бити примљен. За ово време док лежим, чуо сам да је практично цео млади тим инжењера напустио фирму (отишли у иностранство, а неки и отворили приватне фирме). На упражњена места ће доћи преко партије незаинтересовани или слабо способни инжењери.

Вујадин Шошић (свакако са поносом поново постављам овај линк)


Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Рајко Борић

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 394
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Прхово и Караш
Слободна тема...
« Odgovor #126 poslato: Januar 26, 2019, 14:13:21 »
Како можеш да поредиш краља Александра и Броза?
Мртва трка. Обојици је газда (скоро сигурно) био исти. Обојица су били ташти. Александар је био и манијакални глупак. Например, наредио је уништавање средњевековне српске тврђаве „Жрнов“ на Авали и чак раздрагано учествовао са фамилијом у рушењу. Јер је мислио да је то „турско утврђење“.
Да је Александар послушао Војводу Мишића, Броза и његових не би ни било. Да се случајно појавио у Србији, Броз би био обешен као ратни злочинац из Првог светског рата.
Шта је ту је. Да уређујемо наше двориште, шта друго можемо?

Свака част на младог Вујадина!

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Слободна тема...
« Odgovor #127 poslato: Januar 26, 2019, 15:37:10 »
Свакако да ми ми је познато да им је газда исти: то су потомци древног вавилонског братства који су тренутно у Енглеској и углавном управљају светским догађајима (пре се може рећи несрећама).

Тешко да можемо судити о томе ко је и какав је био краљ Александар. Не треба заборавити да је он ипак убијен, а Броз је до краја спроводио план за ове просторе. Наша права и могућа демократија је осујећена губитком српске властеле, односно елите која је способна да очува вредности и морал. Остало што је долазило на власт има углавном карактер грабљиваца. Један од разлога да се са Хрватима не први држава је тај што смо ми изгубили племство, а Хрватио очували и да смо тиме у подређеном положају. Садашње време показује да то није хрватско племство (углавном су то аустроугари похрваћених имена) и да и тај народ трпи иживљавање странаца. Иако се верске разлике подстичу у циљу распиривања ратног сукоба када је то интерес странаца, ти исти странци су свесни да се ради о словенском народу, који такође треба пљачкати и расељавати по Европи. Може се видети колико су и они срећни и како беже у иностранство од лепог живота.

Заборавља се каква је улога Пашића и сличне банде која је рушила Србију још у доба Обреновића.

ПС

Захваљујем ти на похвалама за мог сина. Дошао је кући и успут „покупио“ Биљану која неуморно ради свој посао без обзира на услове: 7: 57 минут (само овако сложити и поспремити тезгу на пијаци је довољно да се човек премори).


ПС

Вујадин је дошао да руча и мало дремне и потом се опет враћа у фирму. Док је ручао, звао га је шеф смене да пита шта и како да ради јер је дошло до замрзавања дела погона. Нисам могао да верујем да га шеф смене зове за сваку ситницу. Нпр. на термоелектрани шеф смене је „тата“ и одлично познаје свој посао.

Тако да Вуле није без везе „диша“ у радном оделу: трчи по погону за сваку ситницу јер од њега траже помоћ. Иако су слично време провели у тој фирми, а уз то Вуле није технолог него електроничар.

Наравно да је трагично ако млади људи, који се труде да до танчина упознају посао и неуморно раде, напусте Србију.
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže dusan lazic

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 885
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: vojka
Odg: Слободна тема...
« Odgovor #128 poslato: Januar 26, 2019, 15:55:49 »
Vujadin:"...i normalno, da častim sebe."
(ali, kako se šerecki nasmejao)  :D :D :D

Van mreže Рајко Борић

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 394
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Прхово и Караш
Слободна тема...
« Odgovor #129 poslato: Januar 26, 2019, 18:22:31 »
Заборавља се каква је улога Пашића и сличне банде која је рушила Србију још у доба Обреновића.
Пашић је био бескорисни социопата али се трудио да то донекле прикрије. Његов син још грђи психопата. Поносио се што је вуцибатина.
А будале му направиле споменик и крстиле трг у центру града.

Van mreže Zoran Vučković

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 390
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Смедерево ​​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​​​​ ​​​​ Мoравиште ​​ ​​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​​ ЕВ и РВ кошнице
Odg: Слободна тема...
« Odgovor #130 poslato: Maj 04, 2019, 21:55:44 »
Da li je ovo istina ili nije videćemo.
Pre bih verovao da ima medveda nego da ga je ovaj lovac upucao.
https://pbs.twimg.com/media/DjQD4ZIXsAAiZpF.jpg
Слободна тема...


Izgleda da ga čika Moma ipak nije sredio... zato se sada pojavio kod sela Radovanje...



facebook link:
https://web.facebook.com/groups/403041780052453/permalink/838267249863235/

video:
https://streamable.com/uf5vt

Нека нам живот буде сладак као мед!

Van mreže Rakovac Goran

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2230
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Velika Plana - Radovanje
Odg: Слободна тема...
« Odgovor #131 poslato: Maj 06, 2019, 08:03:10 »



            Само је још ово фалило. Медведи у Шумадији. Све ово се десило на неких 500 метара од моје колибе и пчелињака. Радовањски луг је ових дана пун пчелињака и контејнера па није искључено да се негде направи белај.

Van mreže zoran drpljanin

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 1042
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Kula-planinarski dom
Odg: Слободна тема...
« Odgovor #132 poslato: Maj 06, 2019, 10:53:17 »
Ovo bas blizu tebe majkane. Da nije neki kolega pcelar, prerusen, da izvidi situaciju. Lici.

Van mreže Рајко Борић

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 394
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Прхово и Караш
Слободна тема...
« Odgovor #133 poslato: Jun 03, 2019, 22:03:21 »
У посади чамца је и пчелар.

Na mreži Vojo Brstina

  • Domaćin foruma
  • *******
  • Poruke: 4407
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Odg: Слободна тема...
« Odgovor #134 poslato: Oktobar 25, 2020, 21:27:56 »
Одавно није писано у овој теми али вечерас је време да нешто напишемо...  :D :D :D
Стиже подмладак...

Балкански шпијун...

Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.