Otvaram novu temu jer su pitanja prilicno banalna a nisam uspeo da nadjem odgovore preko pretrage
Planiram da posadim bagremar na 60tak ari da mi dospe do cveta u vreme kada se penzionisem.
1.Da li bi ovo bilo dovoljno za stacionarne kosnice i za koliko njih? (Imam vodu na placu tako da bih efekat suse uspeo da ublazim.)
2.Da li teba da obratim paznju na pcelare u okolini i u kom krugu?
3.Kada prodje Bagremova pasa, koliko daleko pcele idu trazeci nektar drugog cveca?
4.Da li neko ima iskustva sa drvetom Paulownia (najcesci rodovi kod nas Tormentosa i Elongata) pitam ovo jer sam nasao podatak da cveta nesto pre bagrema i da daje slican kvalitet i kvantitet meda, nisam jos naleteo na neki dokaz da je ova medonosna biljka stvarno medonosna kao bagrem, ali ukoliko jeste rado bih posadio pola pola da produzim vreme lokalne pase.
5.I poslednje, ukoliko nije nepristojno pitanje, recite mi orijentaciono koja je podela dobiti izmedju pcelara i gazde imanja gde se odvija bagremova pasa, da li vlasnik uopste polaze pravo na neki procenat, obzirom da je najveci deo posla u pcelarevim rukama i njegovom znanju?
Unapred hvala na odgovorima,
Stevica