Autor Tema: РВ КОШНИЦЕ НА ДИВЉЕМ ПЧЕЛИЊАКУ У БЕОГРАДУ !!!  (Pročitano 2361 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Radivoje Stojanović

• Član foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: okolina Beograda
   У градској средини, у Београду, у близини Борске улуце, затечен је "ДИВЉИ" необележени пчелињак са 50-так кошница без ИД плочица различитих типова ДБ 12 , ДБ 10 , ЛР и РВ.
    За 25 кошница утврђено је да потичу из крађе на територији Панчева, Алибунара и Банатског Карловца. Кошнице су враћене власницима.
   На затеченим РВ кошницама нису затечене плочице а мислим да такође потичу из крађе постоји једна специфична карактеристика а то је да на сваком лименом делу крова постоји ознака „15.01.17.  03:57" што би значило да су кровови направљени после 15.јануара 2017.год а можда касније украдене, препродане или продане. НЕ ТВДИМ НИШТА ДОК СЕ НЕ УСТАНОВИ.
    Молим пчеларе који можда препознају наведене кошнице или имају било каква сазнања да се јаве
На емаил rsnbg@gmail.com или на тел 064/86-25-601

Снимак дивљег пчелињака
https://youtu.be/l2vofndl2rc

Van mreže Бранко Гојковић

• Član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Boleč
Јел полиција пронашла оне који су ту поставили кошнице ?

Van mreže Radivoje Stojanović

• Član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: okolina Beograda
Jeste...
Ali nije pronađen vlasnik gore pomenutih RV.

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
Мислим да је овакве кошнице са цинкованим наставцима и хранилицама са шпер плочним деловима висине 3-4 мм некада радио Ајдиновић али и још један пчелар из Новог Бечеја а сада ни један ни други не производе РВ кошнице.
 Мислим да већ 4-5 година нико не ради нове кошнице-хранилице са  тим лесонитом и да су кошнице старије од 4-5 година.

Управо сам причао са једним пријатељом младим пчеларом из Петроварадина који има око стотињак РВ кошница а коме су украли 5 РВ кошница. Сетио сам се да његове Рв кошнице нису офарбане бојама него тако само некимваљда безбојним лаком и каже ми да нису његове јер су његове без цинковања на наставцима. Још рече да његове РВ немају хранилице него неке збегове.

Поздрав драгим пријатељима...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.