Autor Tema: Postavljanje rama matične rešetke na RV košnici  (Pročitano 2769 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Predrag Jovanovic

• Član foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: selo Petka
Postavljanje rama matične rešetke na RV košnici
« poslato: April 28, 2017, 21:21:11 »
Kako se postavlja ram matične rešetke iznad prvog nastavka RV sa standardnim letom?
Obzirom,da su ramovi u prvom nastavku na podnjači upravni na pravac leta,da li leto na mat.reš. treba da bude bočno levo ili desno u odnosu na podnjaču i ukršten gornji nastavak ili da leta budu jedno iznad drugog bez ukrštanja nastavaka...?
Ili nešto treće?

Van mreže Tomislav Androš

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Hrvatska - Slatina/Sopje
Odg: Postavljanje rama matične rešetke na RV košnici
« Odgovor #1 poslato: April 28, 2017, 21:43:06 »
Leto na MR treba da bude isto kako je i leto na podnjaci - oba leta gledaju u isti smjer.  Gornji nastavak koji postavljam na MR ukrizavam sa donjim.

Da li ste vi negdje vidjeli da leto na MR stoji bocno?
This time next year we will be millionaires!!!!!! 
Delboy Trotter   Moje predstavljanje

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #2 poslato: April 30, 2017, 00:35:07 »
Kako se postavlja ram matične rešetke iznad prvog nastavka RV sa standardnim letom?
Obzirom,da su ramovi u prvom nastavku na podnjači upravni na pravac leta,da li leto na mat.reš. treba da bude bočno levo ili desno u odnosu na podnjaču i ukršten gornji nastavak ili da leta budu jedno iznad drugog bez ukrštanja nastavaka...?
Ili nešto treće?
Лето на раму матичне решетке у РВ кошницаа треба да буде постављено на ПРВОМ наставку изнад доњег лета на подњачи и оба су наравно окренута на исту страну.
Наставци се нормално укрштају.

Поздрав драгим пријатељима...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Predrag Jovanovic

• Član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: selo Petka
« Odgovor #3 poslato: April 30, 2017, 07:17:22 »
Zahvaljujem na pomoći.
U pčelarenje sam krenuo sa RV košnicom i tim izborom sebe "osudio"da budem početnik bez mentora.
Nisam imao zimskih gubitaka,ali ima mnogo toga što hoću da naučim.
Imao sam dilemu oko rama matične rešetke.Ako je u prvom nastavku onakav pravac ramova u odnosu na leto sada je to u drugom nastavku drugačije,malo me je bunila ta promena pravca ulica u odnosu na leto.