Pre 7 dana (pre ovog velikog snega u Nišu), prebacio sam tih 6 košnica koje su bile bliže novom mestu. Onih 5 koje su dalje nisam stigao da prebacim. Danas sam posetio pčelinjak i ustanovio da su pčele izletale na procisni let (pre 2 ili 3 dana jer je sneg tada stao ibilo je malo toplije) i koliko sam video, ove koje sam premestio, nisu se vraćale na staro mesto. Video sam nekoliko mrtvih pčela u snegu ispred tih košnica, a na mestu odakle sam ih pomerio nije bilo tragova pčela. To bi trebalo da znači (nadam se) da se neće vraćati na staro mesto.
Medjutim, sad nisam siguran šta da radim sa ovih preostalih 5 koje treba isto da prebacim jer su pčele i iz njih izletale juče ili prekjuče.
Da li da čekam par dana pa i njih da prebacim, da li da čekam novo zahladjenje koje bi ih držalo 15ak dana u košnici, da li da ih, kad ih prebacim, zatvorim u košnicama na par dana...?
Planiram uskoro da im stavim i pogače (u narednih par dana), pa ne znam da li to može da utiče na ovu operaciju...
Hvala na razvijenoj temi i cenim svaki post i svako iskustvo koje ste podeli ovde. Puno mi to znači.