Marin:
Ako mi neko može reći mogući razlog.
Marine, za tvoje pčele uvijek si TI razlog kao što sam i JA za svoje, samo što treba znati to unatrag odgonetnuti i sam sebi priznati, a to u ovom tvom slučaju znači:
1. Do kada si ujesen prihranjivao i koliko količinski? Možda si ih iscrpio.
2. Da li si vrcao?
3. Koje tretmane i koliko si upotrebljavao?
4. S koliko su zaliha ušle u zimu?
5. Puna košnica pčela ujesen ne znači nužno da je to i zdrava i poželjna pčela.
6. Prije mjesec dana si dodao pogaču, gdje: na satonoše, na mrežu, jesi li skinuo sav donji najlon? Je li možda pogača procurila? Ima li fleka po satonošama i saću?
7. Kad si dodavao pogaču, morao si vidjeti imaju li vijence ili im je pogača bila jedini spas. Da li je tada bilo legla?
Jedna-dvije ulice je ništa. Upitna je i matica. Nemoj bolovati od broja društava, nego od broja kvalitetnih društava, premda početnici najbolje uče na slabijim društvima kod kojih natrče na sve moguće belaje, ali se tog učenja što prije treba okaniti pošto su slaba društva nosioci skoro svih negativnosti, a dok se bakćeš jednim lošim društvom, pokušavajući ga spasiti, dotle ti trpe dobra društva, što ne smiješ dozvoliti; slabice guraš kud su i nagele - "nizbrdo" (spajaš), a jake "uzbrdo".
Hajde analiziraj svoje radove unazad pa ćeš sam sebi dati odgonetku. I inače, maksimalno bilježi sva zapažanja i radove jer će ti to puno, puno pomoći.
Pozdrav, svako dobro!