Autor Tema: Pcelarske rukavice od govedje koze  (Pročitano 8223 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Goran Ivankovic

• Gost
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Celinac
Pcelarske rukavice od govedje koze
« poslato: Mart 13, 2012, 14:47:32 »
Ja proizvodim pcelarske rukavice od govedje koze,pa me zanima koja je pcelarska radnja za snadbjevanje pcelarskom opremom najveca u okolini Beograda.Da bi mogao da stupim s njima u kontakt.
hvala

Van mreže Nenad Nessa Markovic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Kumodraz
Odg: Pcelarske rukavice od govedje koze
« Odgovor #1 poslato: Mart 13, 2012, 15:44:57 »
u okolini Beograda ne znam ali u beogradu imas dve za koje ja znam jedna je u beogradskoj ulici i zove se maja a druga kod fransa i zove se misli medex, ima i u Vojvode stepe ali oni prodaju za sada samo matice SO i nesto sitno jos zovu se apicentar ako ti bude trbalo brojeva telefona imam od svih pa cu ti dati, pozdrav i srecno sa prodajom

• Gost
  • *
« Odgovor #2 poslato: Mart 13, 2012, 19:07:05 »
Pozdrav
Ja proizvodim pcelarske rukavice od govedje koze,pa sam hteo da vam pokazem neke slike i da mi kazete vase misljenje kako vam se cine.Puno mi je bitno misljenje pcelara.
Proizvodnja ovih rukavice je porodicni biznis kojim se bavimo vec 15 god,ali tu su jos i druge vrste radnih rukavica od koze.Trenutno nasu robu plasiramo na teritoriji Republike Srpske ali imamo zelju da prosirimo plasman robe na region.
unapred hvala

Van mreže Bojan Jovanovic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Socanica
« Odgovor #3 poslato: Mart 13, 2012, 19:22:16 »
Ja sam pre par dana kupio rukavice mislim da su vase iste su kao sa slike kod mene  u Leposavicu na KOSOVU I METOHIJI kostaju 650 srpskih dinara.Videcemo kako ce se pokazati.Pozdrav.

• Gost
  • *
« Odgovor #4 poslato: Mart 13, 2012, 22:07:38 »
Hvala vam gospodine Jovanovic na komentaru
zamolio bih vas da pogledate svoje rukavice i da provjerite da li su potpuno identicne kao ove,npr,provjerite da li imaju ovaj uski dio koze koji se vidi sa gornje strane rukavice (do platna) ?
unapred hvala !!!

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #5 poslato: Mart 13, 2012, 22:28:43 »
Kolega Gorane koja je cena ovakvih rukavica ?

Pre oko 3-4 godine kupio sam čini mi se iste ovakve rukavice ali su mi već nakon mesec -dva dana nestale prilikom jednog transporta pčela na pašu na Fruškoj Gori.

Kad učestvuje puno ljudi na transportu a malo lepih rukavica, jednostavno nestanu.

Pozdrav svima.....
« Poslednja izmena: Mart 13, 2012, 22:33:55 od strane Vojo Brstina »
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

• Gost
  • *
« Odgovor #6 poslato: Mart 14, 2012, 10:27:30 »
Pa cena rukavica zavisi od kolicine,a mi prodajemo na vecu kolicinu.
Tako da je cena negdje oko 3,5 eura.Sta vi mislite?
pozdrav

Van mreže Dragan Šošić

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
« Odgovor #7 poslato: Maj 10, 2012, 22:42:17 »
Nekada davno sam koristio slične rukavice.

Pre oko mesec dana, moja Bilja mi je kupila takve rukavice i zadovoljan sam njima, za sada. Malo sam se odvikao, jer su mi nezgodne za rad, s obzirom da često moram da skidam rukavice, ali sam već navikao.
Nisam siguran ko je proizvođač.

Gledajući slike, ove vaše rukavice mi izgledaju odlično. Obično je problem kod kožnih rukavica oblik „prstiju“ na njima. Napravi se nesrazmera i „mali prst“ na rukavicama je takav da je prevelik. Tako da često ostane uhvaćen između dva teža nastavka košnice pri vraćanju na njihovo mesto.Kod ovih vaših na slici se vidi da nema tog nedostatka i da su dosta dobro i odmereno urađene.

Radio sam sa onim gumiranim rukavicam koje na nadlanici imaju platno. U periodu kada su pčele bile jako ljute, dobijao sam puno uboda kroz to platno. Pčele ih jednostavno napadaju.
Prelaskom na kožne, smanjio se broj uboda. Pčele ih ne napadaju puno i samim tim manje je uboda.

Što se tiče transporta, tu sam više za gumene. One imaju nedostatak da propolis vrlo brzo odvlači gumu sa njih i malo traju i ne vrđe funkciju u punoj meri. Druge gumene rukavice (cele od gume) ne dozvoljavaju koži da diše i stvara se puno vlage u njima. Meni lično to ne smeta, jer ne podnosim da mi je koža na rukama suva. Samo što ih vrlo brzo iskidam. Ali su gumirane rukavice ipak bolje za transport. Manje klizi košnica i nastavak.

Za rad unutar košnice, ponovo se vraćam na ove kožne. Videću posle nekog vremena kako vrše osnovnu funkciju, a to je smanjenje lepljenja propolisa po prstima (što se mene lično tiče). Da mi to nije problem, ne bih ni koristio uopšte.

U svakom slučaju dobre rukavice. Nadam se da će imati prođu na našem tržištu.

Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže zarko petrovic

• Gost
  • *
  • Lokacija pčelinjaka: stopanje
« Odgovor #8 poslato: Mart 09, 2013, 23:11:07 »
Pa cena rukavica zavisi od kolicine,a mi prodajemo na vecu kolicinu.
Tako da je cena negdje oko 3,5 eura.Sta vi mislite?
pozdrav
Zdravo i mene interesuje plasman kosnica na kosovo ,zna li neko da li je dozvoljena prodaja tamo i kako?