Nekada davno sam koristio slične rukavice.
Pre oko mesec dana, moja Bilja mi je kupila takve rukavice i zadovoljan sam njima, za sada. Malo sam se odvikao, jer su mi nezgodne za rad, s obzirom da često moram da skidam rukavice, ali sam već navikao.
Nisam siguran ko je proizvođač.
Gledajući slike, ove vaše rukavice mi izgledaju odlično. Obično je problem kod kožnih rukavica oblik „prstiju“ na njima. Napravi se nesrazmera i „mali prst“ na rukavicama je takav da je prevelik. Tako da često ostane uhvaćen između dva teža nastavka košnice pri vraćanju na njihovo mesto.Kod ovih vaših na slici se vidi da nema tog nedostatka i da su dosta dobro i odmereno urađene.
Radio sam sa onim gumiranim rukavicam koje na nadlanici imaju platno. U periodu kada su pčele bile jako ljute, dobijao sam puno uboda kroz to platno. Pčele ih jednostavno napadaju.
Prelaskom na kožne, smanjio se broj uboda. Pčele ih ne napadaju puno i samim tim manje je uboda.
Što se tiče transporta, tu sam više za gumene. One imaju nedostatak da propolis vrlo brzo odvlači gumu sa njih i malo traju i ne vrđe funkciju u punoj meri. Druge gumene rukavice (cele od gume) ne dozvoljavaju koži da diše i stvara se puno vlage u njima. Meni lično to ne smeta, jer ne podnosim da mi je koža na rukama suva. Samo što ih vrlo brzo iskidam. Ali su gumirane rukavice ipak bolje za transport. Manje klizi košnica i nastavak.
Za rad unutar košnice, ponovo se vraćam na ove kožne. Videću posle nekog vremena kako vrše osnovnu funkciju, a to je smanjenje lepljenja propolisa po prstima (što se mene lično tiče). Da mi to nije problem, ne bih ni koristio uopšte.
U svakom slučaju dobre rukavice. Nadam se da će imati prođu na našem tržištu.