Ostale teme na forumu > Predstavite vaš pčelinjak

Moj pčelinjak- Nikolić Nemanja

<< < (4/9) > >>

zoran drpljanin:
Pa ima ovde kolega koji se bave prodajom rojeva, mislim da je to jednostavnije resenje.Ono sa DB je muka,  PAKETNE, IZ ISKUSTVA, ne bih nikome preporucio, jedino ako je bas nuzda...

Bojan Šušnjar:
Što kaže majkan mora da ima neko u okolini niša. Miloš Obradović je cirka 70-80KM od tebe u Blace. Možda on zna nekoga ko prodaje rojeve na RV okvirima. Pa ne mora da bude baš ni blizu. Uvjek im a neka varijanta da se nađe za prevoz jer ljudi stalno putuju nekud.

Na kraju ako ništa ne skontaš juri prirodne rojeve da te glava ne boli. Eto Majkan ima loše iskustvo sa paketnim rojevima.
Ja nemam nikakvo iskustvo sa tim ali sam se naslušao raznih tuđih priča i niko se nije hvalio...

zoran drpljanin:
Ma muka sa tim paketnim majkane, struktura pcela, upitne matice, muce se u izgradnji novog saca, prelet pcela u druge zajednice u prvim danima, nedugo posle useljenja sam ostao bez mase izletnica a novo leglo tek zalezeno, 21 dan dok izadje, isto toliko dok postanu izletnice a u medjuvremenu umiru postojece izletnice, nista mi ti rojevi nisu doneli sl. godine i nisu stigli da se razviju za bagrem.. To je moje iskustvo, neka se ne ljute kolege koje prodaju paketne rojeve.. Paralelno sa njima sam kupio i na ramovima, razlika , kao nebo i zemlja.

Miroslav Šugić:
Срећан ти повратак у пчеларство Немања....ја бих лепо купио ројеве на РВ рамовима и решен проблем..
Ништа јефтиније нећеш проћи ни са ДБ и исецањем...а то је мука велика,по мени беспотребна...

dusan lazic:
Zdravo Nemanja.
Ja bih ti predložio nešto, obrnuto...: Kupi dva(na primer) društva, pa ih onda TI razrojavaj ...i uživaj. :D
Pozdrav.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju