Ostale teme na forumu > Predstavite vaš pčelinjak

Moj pčelinjak- Nikolić Nemanja

<< < (8/9) > >>

Zoran Vučković:
Немања интересује ме како су се развили ти ројеви које си формирао крајем јуна?

Nikolić Nemanja:

--- Citat: Zoran Vučković  Septembar 23, 2019, 21:18:37 ---Немања интересује ме како су се развили ти ројеви које си формирао крајем јуна?

--- Kraj citata ---
Nisam posecivao temu dugo ali nikad nije kasno za odgovor. 🙂 Rojevi su se razvili na kolkiko su mogli,mada sam ocekivao da ce se razviti mnogo vise. Septembra imali 6-7 ulica pcela, kad sam radio oksalnu klube je bilo na jedva 3 rama i dosta visoko. Mislio sam da nece preziveti ali sam ih ostavio tako. I evo ih sad su sa 3 rama legla,danas pregledao.
 
Elem, danas odradio prolecni pregled. Imam 3 gubitaka, jedan zato sto je vetar prevrnuo kosnicu pocetkom februara i danas ustanovio da su jos 2 roja unistena od strane miševa. Od zazimljenih 14.
Stanje solidno, 7 zajednica na 4-5 ramova sa leglom,uglavno zatvorebog. Rojevi iz juna meseca sa 3 ramova pretezno otvornog legla.  Zalihe hrane su manje u zajednicama koje su zazimljljene u nastavke od stirodura.
 Danas krenuo i sa prihranom.

Zoran Vučković:
Kakvo je stanje kod tebe sa bagremom? Da li je krenuo i da li je preživeo ovo prethodno zahlađenje? Napiši nam kako si zadovoljan prošlom godinom i da li je bilo nešto za kašiku, teglu eventualno kantu?
drugarski pozdrav

Nikolić Nemanja:
Lagao bih kad bih rekao da nisam zadovoljan. Izašao iz zime sa 3 društva/rojeva. Od njih napravio još 6, prijatelj poklonio još 6 prirodna roja. U jednom se matica nije sparila pa ostalo 14. Proleće dočekao sa 11 od kojih će 7 biti proizvodnih bez bilo kakve intervencije a ako se pomučim oko rojeva onda 9.
7 zajednica zazimljene na 2 nastavka sa 20 ramova. Ostale na 1. Rojevi sa kraja junana (3kom) na 8 ramova.  Potrošio  50kg šećera za razvoj i dodao u jesen još 15.
Med nisam očekivao da ću vrcati,ali je medljika poludela u avgustu-septembru pa sam nju izvrcao 15-ak kg,mogao jos koji kg ali sam ostavio.
Trenutno veje sneg ko da je decembar,tako da cemo videti dal ce šta da ostane od voća. Bagrem nemam pojima u kakvom je stanju,zbog ove epidemije nemam vreme da podignem glavu od posla. Nadam se najboljem kao i svi. 😁

Zoran Vučković:
Dobro je, odlično... važno je da se ide u napredak!
Prebrojavaćemo se negde oko Vaskrsa ako nastavi ovakvo vreme... nema snega ali je hladno... duva vetar... samo da pređe desetak stepeni da mogu da izađu jer je šljiva počela da cveta...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju