Класо, стварно ове године ни капи меда није било за врцање. :/
Све сам их прихрањивао јер су пале на мале залихе приликом неког од прегледа. Чак ни са липе нису скупиле неку већу количину, тек да нису у кризи. Али нису ни биле способне да донесу нешто са липе јер сам их разројио у багрему, а друштва која су остала у старим кошницама дуже нису имала матицу јер је било лоше време па се нису спаривале. Једна је чак била равно месец дана без матице (настрадала некако - ваљда од љубави) те је срећа да нису прорадиле лажне матице док сам убацио рам са свежим леглом па се та матица излегла тек на Видовдан. После није ни било неке паше. Сад има неког уноса, али мислим да има удео медљике у том уносу.
Знам да мрежасте подњаче нису лоше, али мени се не допадају. Доста полена им испадне док иду по мрежици, накупи се свакакве прљавштине, привлаче и восковог мољца којег пчеле не могу да утамане, а не могу сад да сваких 3-5 дана долазим да их чистим, па се то доле и убуђа ако је влажно време... уосталом знаш и сам знаш како то изгледа.
Лети их нисам отварао баш да не би дошло до грабежи јер нису двоструко замрежене, а та код које пролазе, то су пчеле из те кошнице, само не могу да се врате назад па угину доле. Убацићу комад дрвета па залепити уместо силикона којег су изјеле. Нема је смисла одбацити, али неће ни стајати кошница на њој константно, већ само при контроли опадања.
Свако добро класо.
Поздрав.