Добар дан пријатељи,
Временске прилике одређују шта радимо на пчелињаку, па у складу са временом ја нисам још увек извршио преглед својих кошница. Хране у кошницама има сасвим довољно и до сада сам само пратио рад пчела, "одокативном", методом. Ових дана биће лепог времена, па ћу урадити преглед својих кошница и редослед послова за даље.
Тренутно је код мене на пчелињаку 12 степени, умерено облачно са јаким ветром.
Пчеле раде ударнички иако им ветар значајно смета. Рекао бих по раду пчела да се ближи тренутак када ће кренути у интезиван развој.
Стиже лепо време
Ових пар слика су од 12:50 данас, види се рад пчела, рекао бих да су то пристојна друштва у овом тренутку.
У овом предходном периоду, имао сам доста посла јер сам решио да повећам свој пчелињак.
Током маја уселићу 67 кошница, а током јуна нових 100 РВ кошница. То ми је план за ову годину, а следеће године Боже здравља планирам још једно проширење и коначно формирање пчелињака. Кошнице за то проширење биће урађене током ове јесени.
У договору са Војом и уз његов благослов, све моје РВ кошнице урадиће ми наш колега пчелар и столар, Саша Радовановић из Ваљева. Сале ће бити мој стратешки партнер, и њему сам поверио бригу око свих столарских послова везаних за мој пчелињак од сада, па на даље. Нека нам је са срећом и са Божијим благословом.
Саша је постигао договор са Војом и биће његов овлашћени столар, код кога ће се моћи набавити квалитетне Војине кошнице. Момцима честитам на договору и желим им дугу и успешну сарадњу на обострану корист и на корист свим пчеларима који се одлуче да купе Војине кошнице од Саше.
Толико од мене за ово јављање.
Поздрав свима и свако добро Вам желим
пс. Горане и Благоја, поздрав момци